Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Sibeth Hoff

– Det blir skrevet så mange gode ungdomsbøker om store og viktige temaer, synes Sibeth Hoff. Møt sangeren og kursholderen som også leser inn bøker for NLB.

Les mer

Hør lydopptak fra Jørgen Jægers besøk hos NLB

25. oktober var krimforfatter Jørgen Jæger hos NLB. Han svarte på spørsmål fra publikum og fortalte om sin lange vei til forfatterdebut som 57-åring. 

Les mer

Stemmen i øret: Møt Anders Ribu

– Jeg er lykkelig over å kunne leve av å sitte på rompa og lese bøker, forteller Anders Ribu. Møt innleseren som elsker å trenge inn i vanskelige tekster. 

Les mer

Stemmen i øret: Møt Christin Borge

Christin Borge blir så engasjert at hun både ler og gråter i studio. Hun synes at jobben som innleser er helt perfekt for henne.

Les mer

Nye engelske lydbøker

Visste du at NLB tilbyr et solid utvalg engelske lydbøker? Vi har nylig utvidet samlingen med en rekke nye titler.

Les mer

Produksjon av pensumlitteratur for flere grupper?

NLB og Universell skal utrede muligheter for å gi studenter med lesevansker bedre tilgang til studielitteratur.   

Les mer

Stemmen i øret: Møt Erich Kruse Nielsen

Monsteret kommer, en bok om savn og sorg, er en av de sterkeste bøkene Erich Kruse Nielsen har lest. Den handler om 13 år gamle Conor som mister moren sin av kreft.

Finn bøker og bli inspirert

Liker du krim, biografier eller historiske romaner? Eller helt andre typer bøker? Få rask oversikt over ulike kategorier på våre nettsider - og bli inspirert! 

Vi har fått nye følebøker

Fire nye følebøker for barn er klare til utlån. Håndlagde taktile bilder kan gjøre det enklere for barn å lese med fingrene.

Jan Kjærstad: Hør lydopptak fra forfattertreff

– Ingenting danker ut en god fortelling, sa Kjærstad, som fortalte om sitt forfatterskap i møte med NLBs lånere den 8. mars 2017.

Stemmen i øret: Møt Myra Portice

— Jeg savner faglitteratur når jeg leser andre sjangre, innrømmer Myra Portice. Hun var fysioterapeut og ble håndplukket til å lese inn engelsk studielitteratur for NLB. 

Lydbøkene betyr alt!

— Lydbøkene fra NLB gjør meg i stand til å gjennomføre studiet, forteller Margrete Spildrejordet (46), student ved Høgskolen i Oslo og Akershus. — Uten dem hadde jeg aldri blitt student.

Stemmen i øret: Møt Elisabeth Vatn

Som musiker behersker Elisabeth Vatn mange instrumenter: piano, orgel, sekkepiper og gamle klarinetter. Hos NLB bruker hun stemmen.

Bedre tilgang til studielitteratur for studenter med lesevansker

Alle studenter som har behov for det, bør ha rett til å få pensum tilrettelagt. Dette er anbefalingen i en rapport utarbeidet av NLB og Universell på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet.

Stemmen i øret: Møt Trude Eker

Når døve får cochlea-implantat, er det stemmen til Trude Eker de får på øret under opptreningen. — Det er gøy å tenke på at min stemme er noe av det første de hører, sier damen som både er innleser og innlesingsveileder hos NLB.

Stemmen i øret: Møt Emma Rowena Hansen

— Jeg forestiller meg at jeg leser rett inn i øret til en annen person, forteller Emma. Som musiker og innleser veksler hun mellom det store scenerommet og den mer intime situasjonen som innleser i studio.

Sommer = lesetid

Her finner du tips til sommerlektyre for både voksne og barn. Riktig god sommer fra NLB! 

Bli en bedre punktskriftleser

For deg som har sterkt nedsatt syn kan punktskrift være et fint supplement til lydbøker og lese-TV. I våre punktklubber tilbyr vi et godt utvalg tekster til lesetrening.

Nye bøker på arabisk

Nå kan du låne Koranen og flere andre lydbøker på arabisk. Vi har bøker på arabisk for både barn, ungdom og voksne.

Lån skolebøkene hos NLB!

Skolelydbøker fra 1. til 13. klasse er nå tilgjengelig for alle våre lånere. Du velger selv om du vil låne skolebøkene hos NLB eller Statped.  

Egenerklæring erstatter attest fra fagperson ved innmelding

Fra 1. september skal nye lånere selv bekrefte at de har problemer med å lese og oppfyller NLBs vilkår. NLB vil kunne be om at dokumentasjon fra fagperson ettersendes.

Alf van der Hagen: Hør lydopptak fra forfattertreff

Alf van der Hagen besøkte NLB for å snakke om sitt forfatterskap torsdag 12. oktober. Kunne du ikke komme? Hør opptaket! 

Boktips: Trilogier

Er du blant dem som ønsker at en historie ikke skal ta slutt? Vil du ha fortsettelsen? Vi har valgt ut noen trilogier som kan gi deg gode og lange leseopplevelser utover høsten.

Les julen inn!

Vi har valgt ut bøkene du kommer i julestemning av. Velg blant bøker med juletema for både barn, ungdom og voksne.

Hør lydopptak fra innlesertreffet

22. november møtte innleserne Geir Morstad, Liv Steen og Kristine Rui Slettebakken lånere hos NLB. Kunne du ikke komme? Hør opptaket!

Dette leste NLBs lånere i 2017

Vigdis Hjorths roman Arv og miljø topper listen og er den mest utlånte boka i NLB i 2017. Se flere av de mest populære bøkene innen skjønnlitteratur og sakprosa.

Vi har fått nye foldere

Folderne gir en kort presentasjon av NLB. Mer informasjon om tilbudet vårt finner du på nettsidene. Der er det også enkelt å melde seg inn.

Tre nye tidsskrifter på lyd

Vi utvider tilbudet av tidsskrifter i lydutgave. Blikk, Samtiden og Psykisk helse er de nye bladene du kan abonnere på.

Forfattertreff med Trude Teige

Kom og hør Trude Teige snakke om sitt forfatterskap og de sanne historiene bak fiksjonen. Hun kommer til NLB onsdag 21. mars.