Aktiver lesing
 • Bilde til artikkelen Enklere studiehverdag med lydbøker

  Enklere studiehverdag med lydbøker 


  NLB produserer og låner ut studielitteratur til studenter som har problemer med å lese trykt tekst. Tilbudet er gratis og gjelder for studenter ved universitet, høgskole og fagskole.

  Nedsatt syn, dysleksi, ADHD og andre funksjonsnedsettelser som gir lesevansker, gir lånerett hos NLB. 

  Lydbøkene produseres med talesyntese eller leses inn. I talesyntesebøker følger det med tekst som kan leses parallelt på skjerm. NLB produserer også e-bøker. Disse er forbeholdt studenter med produksjonsrett.  

  Med appen Lydhør kan du låne og lytte til bøkene med mobil og nettbrett. Du kan også bruke bøkene med PC, MAC eller DAISY-spiller. 

 • Bilde til artikkelen Hva kan du låne

  Hva kan du låne

  Samlingen vår består av et bredt utvalg av studielitteratur fra en rekke fagområder. For eksempel  psykologi, økonomi, statsvitenskap, sosialt arbeid, vernepleie og barnehage- og grunnskolepedagogikk. 

  Du kan også låne fra vår store samling med skjønnlitteratur. Alt du låner fra oss er til eget bruk og skal ikke distribueres videre. 

  Søk i hele boksamlingen under Boksøk i menyen over. 

  Du kan også søke i basen til vårt søsterbibliotek i Sverige, MTM.
  Søk i MTMs base (Legimus)
  Her finner du et stort utvalg av både av fag- og skjønnlitteratur.

  Finner du bøker du vil låne fra MTM så ta kontakt med NLBs studenttjeneste. Vi laster ned bøkene du ønsker og sender til deg. 

 • Bilde til artikkelen Lån selv eller få hjelp fra oss

  Lån selv eller få hjelp fra oss

  Mange ønsker å søke og låne selv. Dette gjør du i Boksøk/MappaMi i menyen over. Lånenummer og PIN-kode får du ved å kontakte biblioteket. Du får også tilgang til MappaMi i appen Lydhør. Hvis du ikke ønsker å strømme eller laste ned bøker, kan du låne bøker på CD. 

  Studenttjenesten hjelper deg gjerne med å  finne bøker. Send inn din pensumliste på e-post til oss i studenttjenesten eller per post. 

 • Bilde til artikkelen Informasjon til studenter

  Informasjon til studenter

  Ønsker du mer informasjon om dine rettigheter eller annen informasjon som kan være nyttig for deg i din studiesituasjon?

  Her finner du lenker til foreninger, institusjoner og databaser.

  Her finner du en oversikt over rådgivningstjenester hos studiesteder i Norge for studenter med behov for tilrettelegging.

   

Skriv ut denne siden Tips en venn om denne siden
Tips en venn