Gå rett til innhold

Lån bøker fra andre bibliotek og land

Visste du at NLB-lånere kan låne bøker fra andre bibliotek og land via oss? Her forteller vi deg hva du kan låne og hvordan du får tilgang.

Mange bokhyller med mange bøker_shutterstock.jpg
Leseglad og klar for større utvalg? Sjekk ut boksamlingene du får tilgang til via NLB! (Foto: Shutterstock)

NLB har felles utlånsløsning med Statped og KABB, og vi samarbeider med søsterbibliotek i andre land. For deg som låner betyr det enda flere bøker å velge mellom, til skole, studier og fritidslesing.

Statped skolelydbok

Skolelydbøker for 1. til 13. klasse fra Statped er tilgjengelige for alle NLBs lånere. Søk og lån i appen Lydhør eller på Min side. Les om skolelydbøker hos Statped.

KABB – Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte

Fra KABB kan du låne lydbøker med kristent innhold. Alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker, kan melde seg inn hos KABB og låne gratis gjennom NLB i appen Lydhør eller på Min side. Les om KABB.

Bli låner hos NOTA i Danmark

Som låner hos NLB kan du også bli låner hos NOTA - Danmarks nasjonalbibliotek for mennesker med lesevansker. NOTA har en allsidig samling med bøker på lyd og i punktskrift. De fleste bøkene er på dansk, men de har også andre språk. Les mer om NOTA.

Kontakt NLB for å få attestert skjemaet ved innmelding hos NOTA.

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM - Myndigheten för tillgängliga medier. MTM har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og andre språk. De har en stor samling studielitteratur.

Søk etter bøker fra MTM og kontakt NLB hvis du finner titler du vil låne.

Kontakt studenttjenesten i NLB hvis det gjelder studielitteratur.

Noen bøker inkluderer vi i NLBs samling, slik at de kan lastes ned eller strømmes. Andre bøker brenner vi på CD (DAISY-format) og sender til deg i posten.

Bli medlem i Bookshare

NLB-lånere kan bli medlem i det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Her får du tilgang til over 800.000 e-boktitler med syntetisk tale, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. NLB betaler medlemsavgiften og hjelper til ved registrering.

Slik blir du medlem hos Bookshare.

Publisert: 20. febr, 2023, sist endret: 23. febr, 2023