Gå rett til innhold

Gjør som Kristin – hør en god bok!

23. april er Verdens bokdag – FNs dag for å feire bokglede og leselyst. I anledning dagen har NLB tatt en prat med Kristin Torske, en av våre mange leseglade lånere.

Kristin Torske.høyde.jpg
Kristin hører gjerne lydbok sammen med andre aktiviteter. Her er hun på tur i hjembyen Trondheim. (Foto: Elen Øyen)

På tur med Lydhør

Kristin (31) er svaksynt og har vært låner i NLB fra hun var barn. Så å si hver dag leser hun lydbøker med Lydhør på mobilen sin, gjerne i kombinasjon med andre gjøremål.

– Det er langt mer motiverende å gå tur med hunden i snøstorm når øret fylles opp av svenske skjærgårdsintriger, Indias mange dufter eller en lærerik populærvitenskapelig bok, sier Kristin, som legger til at hun selvfølgelig har et øre fritt og setter boka på pause i trafikkerte områder. – Bøker er små vinduer inn i andre tilværelser enn min egen. Jeg får nye perspektiver og forstår både meg selv og andre bedre.

Allsidig lydbokleser

Fantasy, krim, filosofiske barnebøker og gripende virkelighetsskildringer er bare noe av det Kristin liker å fordype seg i. Hun er alltid åpen for å lese noe nytt. Kristins syn er for dårlig til å lese bøker i visuell skrift. Hun forteller at hun foretrekker lydbøker, men skulle ønske hun lærte seg punktskrift bedre som barn så hun kunne lest mer selv.

Heldigvis er det mange gode innlesere både hos NLB og andre steder som kan formidle teksten til henne. Ekstra glad blir Kristin når hun lytter til bøker av favorittforfatteren Michael Ende. «Boktyven» av Markus Zusak og «Gategutt» av Bjørn Erik Hansen er andre favoritter.

– Jeg kjenner at jeg er enormt takknemlig for at jeg lever i en tid med teknologi som gjør det mulig for meg å få tilgang til så mye av det jeg ønsker å lese. Bøker og litteratur har betydd veldig mye for meg helt fra jeg var barn. 

NLB oppfordrer alle leseglade lånere til å lese eller lytte til en god bok på bokdagen!

Publisert: 21. april, 2020, sist endret: 22. april, 2020