Gå rett til innhold

Hva skjer på Nasjonalbiblioteket i februar og mars 2020?

Nasjonalbiblioteket starter året med et spennende program som byr på noe for alle. Alle NLBs lånere er velkomne til å delta på arrangementer i Oslo, strømme hjemmefra eller høre som podkast i etterkant.

Oppdatering: For å forebygge smittespredning av koronaviruset har Nasjonalbiblioteket besluttet å avlyse alle arrangementer på Solli plass fram til påske. Dette inkluderer flere av arrangementene som er listet opp i denne artikkelen. Huset vil være åpent som normalt, og alle tilbud utenom arrangementene fortsetter som vanlig.

3 forslag til arrangementer tilrettelagt for deg med nedsatt syn:

Levande brev: Kamp

Når: Torsdag 20. februar kl. 19:00-20:30

Hvem: Kari Slaatsveen, Nils Bech, Gisken Armand, Bjørn Skagestad, Henriette Steenstrup og Petter Winther

Beskrivelse: Om livet er en kamp, har også brevpapiret vært en del av slagmarken. Enten det er snakk om kvinnekamp, identitetskamp, arbeiderkamp, kunstneren som kjemper for brød på bordet, eller forbryteren som slåss for frihet, så finnes sporene i det som en gang var konvolutterte meldinger. Her levendegjøres brev i ulike former for kamp. 

Profilbilder av deltakerne
Levendegjør brev om kamp: Kari Slaatsveen, Nils Bech, Gisken Armand, Bjørn Skagestad, Henriette Steenstrup og Petter Winther.

Frå utopi til dystopi

Når: Mandag 9. mars kl. 19:00-20:00

Hvem: Evgeny Morozov

Beskrivelse: Da internett ble allemannseie gjennom world wide web på 1990-tallet, ble det fulgt av grandiose visjoner om de samfunnsomveltende konsekvensene av tilgang til informasjon. Siden den gang har likevel utopiene om informasjonssamfunnet bleknet, og forretningsmodeller som premierer klikk-vinnere sørger for at internett i stedet blir fylt opp av kattebilder og falske nyheter. Hva gikk egentlig galt, og er det fremdeles mulig å gjøre internett til noe bedre?

Foredraget blir holdt på engelsk. 

Profilbilde av Evgeny Morozov.
Evgeny Morozov: Vitenskapshistoriker, forfatter og redaktør for det algoritmestyrte nyhetsbrevet «The Syllabus». Han skriver også om teknologi i Morgenbladet.

Bare et barn

Når: Tirsdag 10. mars kl. 19:00-20:00

Hvem: Dag Johan Haugerud, Margreth Olin og Inga Marte Thorkildsen

Beskrivelse: Barna er det viktigste vi har, sies det. Men hvilken plass har egentlig barna i samfunnet? Selv om barn og unge omtales som det mest verdifulle vi har, vil nok mange hevde at deres mulighet til selv å ta plass i offentligheten har vært, og er, begrenset. Hva er de voksnes ansvar, og hva er de voksnes makt, når barns rolle og deltakelse i samfunnet skal defineres?

Profilbilder av deltakerne.
Møtes til samtale: Margreth Olin, Inga Marte Thorkildsen og Dag Johan Haugerud.

Flere anbefalte arrangementer: 

Hør arrangementene som podkast

Arrangementene strømmes og legges ut som podkast. Søk på Nasjonalbiblioteket på Soundcloud, Itunes eller andre tjenester for å finne podkastene.

Behov for hjelp på Nasjonalbiblioteket?

Ønsker du å delta på arrangementene, men trenger hjelp? Det er verter til stede som kan ledsage deg med nedsatt syn. Nasjonalbiblioteket har adresse Henrik Ibsens gate 110 og telefonnummer 23 27 61 01.

Publisert: 15. jan, 2020, sist endret: 12. mars, 2020