Gå rett til innhold

Hva ville kjæledyret ditt lest?

I NLB er vi over gjennomsnittet glad i bøker. Flere av oss er også veldig glad i dyr. Det fikk oss til å lure på hva dyrene våre ville ha lest om de kunne.

 

NLB-ansattes dyr og deres favorittbøker

Hunden Vilma ligger på gulvet med boka Sapiens

Hunden Vilma foretrekker mennesker framfor andre arter, men forstår seg ikke helt på dem. Bare hun får litt mer energi, skal hun fortsette på favorittboka, Hararis «Sapiens».

 

Bengalkatten Mocca bruker sofaen som klorestativ

Mocca er stort sett snill og kosete, men noen ganger blir selv den beste av oss litt grusom. Da er det kanskje ikke overraskende at favorittboka hennes er «Kurt blir grusom». Det er tross alt godt å kunne kjenne seg igjen i karakterene man leser om.

 

Sort katt ser inn i kameraet

Freja er nok den minst kattete katten av dem alle. Hun tror nemlig selv hun er en hund. Og skal vi dømme på bakgrunn av apporteringen hennes kan vi nesten si oss enige. Favorittboka er selvfølgelig «Mitt liv som hund».

 

Springer spanielvalpen Billy

Spanielen Billy vil gjerne anbefale boka «Hunden» av Kerstin Ekman. Det er den skumleste og fineste boka i verden. 

 

Katten Foxy passer blomsterbedet

Katten Foxy ville lest boka «Når villdyret våkner» av Jack London. Selv om den handler om en hund, ville nok Foxy klart å fordype seg i rollen som "villdyret" ganske fort. 

 

Hunden Robin med briller

Robin er en hund etter bøker og liker aller best å lese på kveldstid når dagens mange utfordringer er over. Robin sliter litt med sinnemestring og må jobbe en del med seg selv. Men han vil også gjerne fortelle oss tobeinte hvordan det er å være hund. Han har 2 favorittbøker: «Da han møtte hund: hva hunden sanser, skjønner og elsker» og «Snille hunder kommer ikke til Sydpolen».

 

Førerhunden Frisco med mennesket sitt

Førerhunden Frisco hører gjerne på lydbok sammen med mammaen sin. Han liker spesielt godt boka «Vov: hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden». Den inneholder mange spennende historier! Boka forteller blant annet om hunden Saur som hersket som konge i Trøndelag på 900-tallet. Frisco vil også herske som en konge, så nå har han tatt navnet Saur som et tilleggsnavn.

 

Ørkenrottene Fred og Lou

Ørkenrottene Fred og Lou lengter nok hjem til de mongolske stepper, der de stammer fra. En stor bokfavoritt er derfor Maja Lundes «Przewalskis hest». En annen gjenganger er selvfølgelig klassikeren «I Djengis Khans rike» av Stanley Stewart. 

4/4 bøker

Mitt liv som hund

Mitt liv som hund

Forfatter: Reidar Jönsson

Utgitt: 2007 Sjanger: Humoristisk, Oppvekst Innleser: Hallvard Lydvo
Mer om boka

Når villdyret våkner

Når villdyret våkner

Forfatter: Jack London

Utgitt: 1971 Sjanger: Dyr Innleser: Stig Egede-Nissen
Mer om boka

Da han møtte hund : hva hunden sanser, skjønner og elsker

Da han møtte hund

Forfatter: Helge O. Svela

Utgitt: 2019 Sjanger: Dyr Innleser: Christoffer Hag Maure
Mer om boka

I Djengis Khans rike

Book Empty

Forfatter: Stanley Stewart

Utgitt: 2007 Sjanger: Innleser: Geir Morstad
Mer om boka