Gå rett til innhold

— Med lydbøker kan jeg lese de samme bøkene som klassekameratene mine

I sommer løsnet det endelig for Magnus. Askim-gutten går i sjette klasse og har dysleksi, og nå har han knekt lesekoden. Lesegleden kom med lydbøker fra NLB.

Å lytte til lydbøker er lystbetont og gjør at Magnus kan følge klassekameratenes tempo og lese de samme morsomme bøkene som resten av gjengen.

Tusenvis av lydbøker – helt gratis

Alle som har dysleksi, svekket syn, konsentrasjonsvansker eller andre lesevansker, kan låne lydbøker gratis hos NLB. Vi har mer enn 5.000 aktuelle og spennende lydbøker til barn og unge. Også de populære bøkene til Arne Svingen, som Magnus var så heldig å få besøk av nylig.

Lytt med appen Lydhør

Det er enkelt å låne og lytte til lydbøker med appen Lydhør. Alt du trenger, er en mobiltelefon eller et nettbrett. Du kan strømme eller laste ned. Magnus hører både spenningsbøker og skolebøker i Lydhør. Dette er mulig fordi NLB og Statped skolelydbok samarbeider om utlån.

Lydbøker gir leseglede

NLB jobber for å spre leseglede og sikre at alle som har vansker med å lese trykt tekst, kan delta i samfunnet på lik linje med andre. Tilbudet tilsvarer det du finner i folkebibliotek og skolebibliotek - på lydbok.

Publisert: 25. okt, 2019, sist endret: 05. nov, 2019