Gå rett til innhold

Nye nettsider på vei

Vi gleder oss til å dele vårt nye navn og lansere nye nettsider om ikke så lenge. Her finner du informasjon om endringer du kan forvente på de nye nettsidene.

Skjermbilder av nlb.no og Min side på mobiltelefoner.
ENDRINGER KOMMER: Snart lanserer vi nye nettsider med nytt design. Slik ser de ut i dag, nlb.no til høyre og Websøk/Min side til venstre.

Dagens nettsider, nlb.no og Websøk/Min side, har ulik utforming og fungerer ikke så godt sammen. Nå utvikler vi nettsider med nytt design som skal gjøre det enklere å finne fram.

Dette kan du forvente på de nye nettsidene:

  • De to nettstedene nlb.no og Websøk/Min side vil oppleves som ett nettsted.
  • Når du er innlogget, vil det bli enklere å finne boktips. Du kan låne bøker og finne lesetips på samme sted. 
  • Alt bokinnholdet - nye bøker, kategorier og anbefalinger - vil være bak knappen Finn bøker, ikke på forsiden, som i dag.
  • Nettsidene får gjennomgående mørk bakgrunnsfarge.
  • Nytt boksøk kommer.
  • Det vil være mulig å logge inn med ID-porten.

Ulike ønsker og behov

Løsningene våre skal fungere for alle. Universell utforming er viktig, men også andre faktorer spiller inn i valgene vi tar. Noen lånere navigerer med lyd, andre bruker leselist. Forstørring av skjermbildet kan gjøre det mulig å se, men vanskeligere å få oversikt. For noen er det best med lite tekst og mange bilder. Andre har ingen nytte av bilder, fordi de ikke ser.

Vi samarbeider med lånere for å få kunnskap om ulike behov. Underveis i prosessen har vi gjennomført flere brukertester og fått nyttige tilbakemeldinger. 

Alt vil ikke være på plass med en gang. Vi fortsetter å justere, tilpasse og utvikle etter lansering. Tilbakemeldinger fra dere som bruker tjenesten, vil være viktig i arbeidet.

Publisert: 25. mars, 2024, sist endret: 03. april, 2024