Gå rett til innhold

Kan du skrive en roman på én måned?

November er måneden for de skriveglade! Da begynner nemlig skriveutfordringen National Novel Writing Month, bedre kjent som NaNoWriMo.

Animasjonstegning av åpen bok med påskriften National Novel Writing Month

Er du glad i å skrive?

I november holdes skrivekonkurransen NaNoWriMo. I Norge er det påmeldt flere hundre mennesker som skal delta i årets konkurranse.

Har du meldt deg på eller kunne du tenke deg å delta? Da vil vi gjerne høre fra deg! NLB ønsker nemlig å følge skriveprosessen til en av våre lånere under konkurransen og gi vedkommende mulighet til å vise arbeidet sitt og seg selv frem i våre sosiale medier. På den måten kan vi sammen spre mer lese- og skriveglede.

Hvis du er interessert i å delta i konkurransen, send en e-post, skriv til oss på Facebook eller Instagram.

 

Hva er NaNoWriMo?

NaNoWriMo står for National Novel Writing Month og er en internasjonal skrivekonkurranse. Konkurransen starter 1. november hvert år og varer i hele november måned. Målet for alle som deltar er å skrive 50 000 ord i løpet av november, altså 1 667 ord hver eneste dag.

Det hele startet i 1999 da 21 venner i San Francisco-området utfordret hverandre til å skrive en hel roman hver på kun én måned. Siden den gang har konseptet vokst seg enormt – i november hvert år deltar hundretusener av mennesker i hele verden i den store skrivebevegelsen.

 

«Vann til elefantene» ble til under skrivekonkurransen

Gjennom årenes gang har det blitt skrevet flere kjente bøker i løpet av NaNoWriMo, blant annet suksessen «Vann til elefantene» av Sara Gruen. Boken har siden den gang blitt oversatt til over 43 språk og gjorde også stor suksess i Hollywood-versjonen, med blant annet Robert Pattinson og Reese Witherspoon i hovedrollene.

NaNoWriMos nettsted kunne Sara Gruen selv dele noen av erfaringene sine med å skrive den berømte boken. Til tross for skrivepresset og den tøffe perioden generelt (flere av dyrene hennes var syke og på et tidspunkt brakk hun til og med benet) var det en veldig artig tid for forfatteren.

«Uansett hvor langt bak du ligger, husk at det finnes noen andre der ute som har det på samme måte. Prøv å finne den neste morsomme scenen i historien din. Og så den neste. Og hvis ikke det funker, så sett fyr på noen. I boken din, selvfølgelig.»

 

Vil du lese bøker av Sara Gruen?

NLB har flere versjoner av «Vann til elefantene» i sin samling, i tillegg til Sara Gruens nyeste bok «Ved vannkanten». Sjekk dem ut her.

Publisert: 23. okt, 2019, sist endret: 05. nov, 2019