Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Elisabeth Vatn

Som musiker behersker Elisabeth Vatn mange instrumenter: piano, orgel, sekkepiper og gamle klarinetter. Hos NLB bruker hun stemmen.

Elisabeth Vatn
Elisabeth Vatn er frilans musiker i tillegg til å lese inn bøker for NLB. 

Hvordan ble du innleser hos NLB?

— Jeg er musiker og har jobbet mye med tekst. I tillegg har jeg alltid vært opptatt av litteratur. Da noen tipset meg om NLB, leverte jeg inn en stemmeprøve – og så var jeg i gang.

Hvilken bok leser du nå?

— Akkurat ferdig med Enkle atonale stykker for barn av Dag Johan Haugerud, en svært god roman! Og nå er jeg i gang med Kattekrigerne av Erin Hunter, en populær spenningsserie for barn.

Hvilken type bøker liker du best å lese?

— Som innleser er det viktig for meg å lese forskjellige typer litteratur. Det var interessant å lese Trærnes hemmelige liv av Peter Wohlleben. Dag Michalsens Rett – en internasjonal historie, pensum på jusstudiet, lærte jeg også mye av.

 Hva er mest utfordrende når du leser inn bøker?

— Det er ofte språklige utfordringer som melder seg. Nylig leste jeg inn barneboka Insekter og krypdyr, og måtte ringe zoologen Petter Bøckman for å få hjelp med de latinske benevnelsene. Da jeg leste inn Platons samlede verker VI , hjalp professor i religionshistorie Jens Braarvig meg med den greske uttalen.

Kan du anbefale en bok du har lest inn?

— Da vil jeg gjerne trekke frem Krigen har intet kvinnelig ansikt og Bønn for Tsjernobyl av Svetlana Aleksievitsj.

Publisert: 27. april, 2017, sist endret: 8. febr, 2019