Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Emma Rowena Hansen

— Jeg forestiller meg at jeg leser rett inn i øret til en annen person, forteller Emma. Som musiker og innleser veksler hun mellom det store scenerommet og den mer intime situasjonen som innleser i studio.

Smilende Emma i studio
Emma begynte å jobbe som innleser i 1998, etter en skuespillerbekjent tipset henne om NLB.

Hvilken bok leser du nå?

— Akkurat nå leser jeg Norge er større enn vi tror av Ernst Baasland. Boka tar for seg dikt og sanger om Norge og setter dem i en historisk sammenheng.

 

Hvilken type bøker liker du best å lese?

— Sakprosa er interessant, det er alltid noe nytt å lære. Britiske romaner liker jeg også godt, de vakre landskapene og den kulturelle konteksten vekker glede og gjenkjennelse hos en som er født i England og er halvt britisk.

 

Hva er mest utfordrende når du leser inn bøker?

— Som musiker er jeg vant med å jobbe på scenen. Å lese inn lydbøker er mer nært og intimt. Jeg forestiller meg at jeg leser rett inn i øret til en annen person. Den store utfordringen som innleser er å finne den unike flyten som finnes i hver bok, spesielt i skjønnlitteraturen.

  

Kan du anbefale en bok du har lest?

—Emma Donoghues Rom, om en liten gutt som sammen med moren blir bortført og lever i fangenskap i sju år, var en sterk leseropplevelse. Som mor til et barn i skolen ble jeg også berørt av Magnus Marsdals Kunnskapsbløffen.

  

Jobber du med noe annet i tillegg til å være innleser?

— Jeg er utdannet pianist og jobber som musiker. Jeg er også healer, og leder meditasjonsgrupper. I det siste har jeg også begynt å skrive musikk og tekster.

Publisert: 15. juni, 2017, sist endret: 11. juli, 2017