Gå rett til innhold

Viktig å inkludere alle elever i leseaksjonene

Hvert år deltar mange tusen elever i Foreningen !les sine leselystaksjoner. NLB samarbeider med Foreningen !les for at flere barn og unge skal få oppleve leseglede. Også i år har vi tilrettelagt Bokslukerprisen og tXt-aksjonen for våre lånere.

Smilende gutt med hodetelefoner
Lytt til antologiene i Foreningen !les sine aksjoner! (Foto: Shutterstock)

Ved skolestart sender Foreningen !les ut de nye antologiene sine til flere tusen påmeldte skoleklasser. I løpet av høsten og våren skal elever i grunnskolen lese smakebiter fra nye bøker i ulike sjangre. NLB sørger for at tekstene er tilgjengelige i flere formater.

Hør tekstene

Alle som ønsker det, kan lytte til tekstene. Lydfilene ligger sammen med tekstutdragene på Foreningen !les sine aksjonssider, Bokslukerprisen og tXt-aksjonen

Flere formater hos NLB

Elever med leseutfordringer kan låne hele antologien på lyd fra NLB. Vi har også flere av lydbøkene som utdragene er hentet fra.

Begge antologiene er også produsert i punktskrift og som e-bøker. Skolen eller eleven selv kan låne punktboka fra oss.

Lån antologiene her

Om Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er Foreningen !les sin leselystpris for elever på 5., 6. og 7. trinn. Bokslukerprisen er en antologi med utdrag fra ti nye barnebøker. Hvert år deltar nærmere 125 000 elever. De bestemmer hvem som vinner, og prisen deles ut hver vår. 

Om tXt-aksjonen

tXt er Foreningen !les sin leselystaksjon i ungdomsskolen. Hvert år deltar 120 000 elever og får en gratis antologi med smakebiter fra nyere norske og oversatte ungdomsbøker.

NLB er glade for samarbeidet med Foreningen !les. Vi håper vi er med på å gi gode leseopplevelser til flere.

 

Publisert: 26. aug, 2022, sist endret: 01. sept, 2022