Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Christin Borge

Christin Borge blir så engasjert at hun både ler og gråter i studio. Hun synes at jobben som innleser er helt perfekt for henne.

Christin Borge_bøker.JPG

Hvilken bok leser du nå?
– Jeg er akkurat ferdig med Morshjerte bok nr. 27 av Anne Lise Boge. Nå skal jeg i gang med en spennende krim, Løgnen av C.L. Taylor.

Hva liker du med jobben som innleser?
– Jeg har alltid vært en lesehest og liker å forsvinne inn i en annen verden. Derfor føler jeg meg heldig som får ha innlesing av bøker som yrke. Det er ikke alltid like lett, men det er helt perfekt for meg.

Hvilken type bøker liker du best å lese?
– Jeg leser egentlig alt mulig. Jeg er veldig glad i historiske romaner, for da lærer jeg noe samtidig. Men jeg er også veldig glad i krim. Det viktigste er at det er en god historie som fenger.

Har du en historie knyttet til en bestemt bok du har lest inn for NLB?
– Tja, hva kan det være … Jeg kommer ofte tårevåt ut av studio hvis det er en trist bok jeg leser. Eller jeg buser ut i krampelatter, som jeg gjorde mange ganger da jeg leste inn Bittelitt vidunderlig av Dawn French.

Kan du anbefale en bok du har lest inn?
– Jeg husker at jeg likte Kjærlighet på menyen av Nicolas Barreau da jeg leste den inn for et par år siden.

Jobber du med noe annet i tillegg til å være innleser?
– Jeg dubber mye tegnefilm og reklamefilm. Og så byr det seg noen filmroller i ny og ne. Det er gøy å kunne gjøre mye forskjellig. 

Publisert: 31. aug, 2016, sist endret: 23. febr, 2018