Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Myra Portice

— Jeg savner faglitteratur når jeg leser andre sjangre, innrømmer Myra Portice. Hun var fysioterapeut og ble håndplukket til å lese inn engelsk studielitteratur for NLB. 

Myra smilende med bok i studio.
Myra Portice er en av innleserne som leser engelske bøker for NLB.

Hvordan ble du innleser hos NLB?
— På 90-tallet en gang ble jeg bedt om å prøvelese en engelsk studiebok i fysioterapi for NLB. Jeg er utdannet fysioterapeut og hadde tidligere lest inn bøker for Norsk Språkinstitutt. Siden denne første studieboken har jeg lest bøker i mange forskjellige sjangre i NLB sine studioer.

Hvilken bok leser du nå?
Fellside av M.R. Carey, en psykologisk grøsser. Hadde nok ikke lest den privat, men jeg leser inn mye jeg ikke ville valgt selv, blant annet science fiction.

Hvilken type bøker liker du best å lese?
— Jeg liker godt å lese fagbøker! Det er interessant og lærerikt. Jeg savner faglitteratur når jeg leser andre sjangre.

Hva er mest utfordrende når du leser inn bøker?
— Fagbøker kan være utfordrende å lese. Biokjemi, for eksempel, er vanskelig. Der er det en fagterminologi som ikke er kjent for meg, med mange lange ord. Det krever stor presisjon.

Kan du anbefale en bok du har lest inn?
The Cleft av Doris Lessing gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg blir fort grepet av å lese, og denne var mye bedre å lese høyt i studio. Når jeg leser inn får jeg en annen opplevelse av teksten enn når jeg «bare» leser inni meg.

Publisert: 22. mars, 2017, sist endret: 8. febr, 2019