Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Sibeth Hoff

– Det blir skrevet så mange gode ungdomsbøker om store og viktige temaer, synes Sibeth Hoff. Møt sangeren og kursholderen som også leser inn bøker for NLB.

Smilende Sibeth

Hvilken bok leser du nå?
– Jeg skal ta fatt på to bøker, Anja + Gro = Milo av Anja Hammerseng-Edin og Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon.

Hva liker du med jobben som innleser?
– Jeg er veldig glad i å forsvinne inn i bokas verden. Som innleser hos NLB får jeg lest mye jeg ellers aldri ville kommet borti, alt fra faglitteratur til barne- og ungdomsbøker, prosa, krim og romantikk.

Hvilken type bøker liker du best å lese?
– Det viktigste er hvordan det er skrevet. Når jeg leser høyt, merker jeg fort om språket flyter godt. Det som kanskje har overrasket meg mest, er hvor mange gode ungdomsbøker som blir skrevet, bøker om store og viktige temaer som griper leseren på en sterk og direkte måte.

Har du en historie knyttet til en bestemt bok du har lest inn for NLB?
– Jeg både ler og gråter lett, det er alltid en utfordring. Da jeg leste Den brennende sengen av Faith McNulty, ble jeg både rasende og lei meg, og måtte ta hyppige pauser. Den handler om en kvinne som blir mishandlet og til slutt dreper mannen sin.

Kan du anbefale en bok du har lest?
Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates er sterk, annerledes og nydelig skrevet. En bok alle kvinner burde lese, er Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran, tankevekkende og hylende morsom. For ungdom liker jeg godt trilogien Matched av Ally Condie og Minus meg av Ingelin Røssland. 

Jobber du med noe annet i tillegg til å være innleser?
– Ja, jeg er sanger og låtskriver og har gitt ut en plate og en singel, og holder nå på å gjøre ferdig en EP med egne låter som skal gis ut neste vår. I tillegg holder jeg kurs i presentasjonsteknikk og kommunikasjon.
 

Publisert: 21. nov, 2016, sist endret: 23. febr, 2018