Gå rett til innhold

Utgitt:
Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek : Strawberry Publishing lyd, 2020
Lengde:
8 t. 18 min. / 11 hefter (720 s.)
Sjanger:
Biografisk
Passer for:
Språk:
Bokmål
Innleser:
Andrea Bræin Hovig
Oversetter:
Torodd Lien
Boknummer:
180863, 380863, 680863
Fra forlagets omtale: Han hadde vært omgitt av rykter om overgrep i årtier. Den velkjente kulturprofilen hvis prestisjefylte klubb tiltrakk seg medlemmer fra Svenska Akademien, klubben der kunstnerskap ble født og døde. 21. november 2017 ble journalisten Matilda Gustavssons reportasje om kulturprofilen publisert i Dagens Nyheter. Atten kvinner vitnet om voldtekter, trusler og trakasserier. Dette ble begynnelsen på en rekke hendelser som skulle få en av verdens tyngste kulturinstitusjoner til å slå sprekker for åpen scene. I boka utdyper forfatteren sin granskning av makten i kulturverdenen og av grensen for hvor langt man kan gå i kunstens navn.

Anbefalt av NLB

Klubben

Denne velskrevne boka gir en dypere innsikt i hvordan ubalanse i maktforhold kan utnyttes slik at usunne forhold kan utvikle seg. En urovekkende og viktig bok, det er lett å forstå at reportasjene den bygger på har vunnet pris etter pris!

Anbefalt av Øyvind Engh