Den kultiverte maten - en bok om norsk mat, kultur og matkultur
Den kultiverte maten - en bok om norsk mat, kultur og matkultur
Eldbjørg Fossgard , Wenche Frølich , Eivind Jacobsen
- Utgitt:
- Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, 2019
- Lengde:
- 18 t. 59 min.
- Passer for:
- Voksne
- Språk:
- Bokmål
- Innleser:
- Brage Talesyntese
- Boknummer:
- 228674, 372854
Fra forlagets omtale: Den kultiverte maten er den første norske antologien om matkultur som samler ny og aktuell flerfaglig forskning i Norge. Innenfor matkulturfeltet er det et stort og udekket kunnskapsbehov både i høyere utdanning og i samfunnet generelt. Ved å samle forfattere fra ernærings- og naturvitenskapsfag til humaniora og samfunnsvitenskap, og fra forskjellige forskningsinstitusjoner og universitetsmiljøer, bygger boken et faglig nettverk rundt felles akademiske refleksjoner knyttet til norsk matkultur. Matkulturen ses i forhold til identitetsbygging, tradisjon, gruppetilhørighet, politiske utfordringer samt etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet.
-
Flere handlinger
- Finn bøker
- Meld deg inn
- Hjelp - kategorier