Gå rett til innhold

Den kultiverte maten - en bok om norsk mat, kultur og matkultur

Den kultiverte maten - en bok om norsk mat, kultur og matkultur

Den kultiverte maten - en bok om norsk mat, kultur og matkultur

Eldbjørg Fossgard , Wenche Frølich , Eivind Jacobsen

Utgitt:
Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, 2019
Lengde:
18 t. 59 min.
Passer for:
Voksne
Språk:
Bokmål
Innleser:
Brage Talesyntese
Boknummer:
228674, 372854
Fra forlagets omtale: Den kultiverte maten er den første norske antologien om matkultur som samler ny og aktuell flerfaglig forskning i Norge. Innenfor matkulturfeltet er det et stort og udekket kunnskapsbehov både i høyere utdanning og i samfunnet generelt. Ved å samle forfattere fra ernærings- og naturvitenskapsfag til humaniora og samfunnsvitenskap, og fra forskjellige forskningsinstitusjoner og universitetsmiljøer, bygger boken et faglig nettverk rundt felles akademiske refleksjoner knyttet til norsk matkultur. Matkulturen ses i forhold til identitetsbygging, tradisjon, gruppetilhørighet, politiske utfordringer samt etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet.