Gå rett til innhold

Krydder - på kjøkkenet og i verdenshistorien

Krydder - på kjøkkenet og i verdenshistorien

Krydder - på kjøkkenet og i verdenshistorien

Knut Fægri

Utgitt:
Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, 1998
Lengde:
5 t. 35 min.
Passer for:
Voksne
Språk:
Bokmål
Innleser:
Ulf Johansen
Boknummer:
608224
Krydder har spilt en stor rolle for historiens gang og verdenspolitikkens utvikling. Jakten på det dyrebare krydderet førte til oppdagelsen av Amerika, utformet europeernes politikk i Det fjerne Østen, resulterte i verdensomspennende kriger og imperiers vekst og fall. På sin personlige og humoristiske måte tar Knut Fægri oss med på oppdagerferd i krydderets botanikk og mangslungne historie. I tillegg gir han en fyldig orientering om alle de kryddersorter som er aktuelle i moderne kokekunst, og om deres kulturhistorie og tradisjonelle bruk i matlagingen.