Aktuelle e-boklesere

Følgende e-boklesere er testet sammen med vår utlånsløsning og dekker de viktigste behovene.

NLB kan ikke garantere for brukeropplevelsen eller gi brukerstøtte på e-boklesere som er utviklet av andre.

Lydhør

I Lydhør-appen til NLB kan du søke, låne og lese e-bøker. Du kan også låne e-boka på Min side og sende den til bokhylla i Lydhør. Lydhør-appen støtter automatisk EPUB-formatet.

Les hvordan du bruker e-bøker i Lydhør her.

Thorium Reader

Thorium er en gratis e-bokleser som støtter EPUB-formatet og er tilgjengelig for Windows 10, macOS og Linux.

Last ned eller les mer om Thorium Reader her.

Les hvordan du bruker e-bøker på PC, Mac eller Chromebook her.

Dolphin EasyReader

EasyReader er en leseprogramvare som støtter en rekke formater, blant annet DAISY og EPUB.

Du kan gratis laste ned en forenklet versjon av Dolphin EasyReader som app for iOS og Android.

Du kan også kjøpe en mer avansert versjon for Windows og macOS.

Begge versjoner gir deg mulighet til å låne og lese e-bøker og lydbøker fra NLB.

Last ned eller les mer om Dolphin EasyReader her.

Les hvordan du bruker e-bøker på PC, Mac eller Chromebook her.

Nettleserbok

Nettleserbok er en avspiller laget av NLB for e-bøker og lydbøker. Avspilleren gjør det mulig å lese boka i nettleseren.  Dette gjør det enkelt å lese boka på ulike enheter. Du må være tilkoplet internett for å bruke Nettleserbok.

Nettleserbok virker ikke med Internet Explorer eller Safari.

Nettleserbok vil også ha noe begrenset funksjonalitet sammenlignet med e-boklesere som Thorium Reader og Dolphin EasyReader.

Les hvordan du bruker e-bøker på PC, Mac eller Chromebook her.

Kindle og PocketBook

Bruker du Kindle eller PocketBook, trykker du på Til Kindle/PocketBook når du låner e-boka på Min side. Da får du automatisk tilsendt e-boka i EPUB-format.

Dersom du ikke finner knappen Til Kindle/PocketBook, betyr det at boka er større enn 50 MB. Da er den for stor til å sendes på e-post. I slike tilfeller velger du Last ned EPUB og henter EPUB'en inn i enheten din.

Les hvordan du bruker e-bøker på Kindle og PocketBook her.

Internettbaserte DAISY-spillere

Enkelte DAISY-spillere med online-støtte gir mulighet for lån og avspilling av e-bøker. Vi anbefaler at du tar kontakt med forhandler av din spiller for mer informasjon om dette.