Slik bruker du e-bøker i Lydhør

Her finner du veiledning og tips om hvordan du bruker e-bøker i Lydhør-appen.

Lytt til NLBs e-bøker med talesyntese eller les selv. Du kan endre skrifttype, skriftstørrelse, linjeavstand og fargetema. Punktskriftlesere kan lese e-bøker med leselist.

Navigere i e-boka

Bla fram og tilbake ved å trykke på pilene til høyre eller venstre, eller ved å sveipe fingeren til høyre eller venstre.

Du kan også navigere i e-boka ved å trykke på listeikonet i menyen øverst til høyre. Her får du opp innholdsfortegnelsen til boka og kan navigere til ønsket kapittel.

Trykk på spole-knappene for å hoppe til neste eller forrige setning eller side (gjelder kun lyd).

Endre mellom lyst og mørkt utseende

Appen følger innstillingene for lyst og mørkt utseende på mobilen/nettbrettet ditt.

Slik endrer du:

1. Gå til Innstillinger på enheten din (ikke i Lydhør-appen).
  2. Velg Skjerm og deretter lys eller mørk modus. Endringen skjer da automatisk i appen også.

Nattmodus er kun tilgjengelig for Android 10 og senere versjoner.

Endre leseinnstillinger

1. Trykk på Flere valg-ikonet øverst til høyre i menyen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Under Leseinnstillinger kan du endre skrifttype, skriftstørrelse, linjeavstand, fargetema og farge på fremhevet tekst.
Skjermbilde av menyen for innstillinger i appen.
Meny for endring av leseinnstillinger i appen.

Spill av e-bøker i Lydhør (talesyntese)

I Lydhør kan du få lest opp teksten i e-bøker med talesyntesene våre.

Spill av e-bokteksten ved å trykke på spill av-knappen nederst. For å pause trykker du på pause-knappen.

Trykk på lydikonet øverst for å skru opplesing av tekst av eller på.

Trykk på Spill av-knappen for å starte talesyntesen i en e-bok.
Spill/Pause-knappen ligger i menylinjen, markert i rødt her.

Endre lesehastighet

Trykk på speedometer-ikonet øverst i menyen. Øk eller reduser lesehastigheten fra 50 % til 300 % ved å dra fingeren opp eller ned. Trykk Tilbake når du har valgt hastighet.

Juster hastigheten på talesyntesen i Lydhør ved å trykke på lesehastighet-knappen.
Speedometer-ikonet finner du i menylinjen øverst, her markert med rødt.

Sovemodus

Sovemodus er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av e-bokteksten stanser automatisk.

1. Trykk på Flere valg-ikonet øverst til høyre.
  2. Trykk på Sovemodus i menyen.
  3. Velg enten standardinnstillinger (15, 30, 45 eller 60 minutter), eller snurr på hjulet for å velge tid selv. Hvis du velger tid selv må du trykke Start for å starte sovemodus.
  4. Boken stopper automatisk etter tiden du har angitt.