Ny Lydhør-versjon for Android: slik bruker du den

Logg inn med lånernummer og PIN.

Logg inn, felt for lånernummer og PIN-kode

Visning av bøker

Når du har logget inn kan du velge mellom to visninger av bokhyllen, listevisning eller gallerivisning. Trykk på ikonet øverst til høyre og velg visning.

Bokvisning, gallerivisning

For å komme til menyen trykker du på ikonet øverst til venstre.

Menysymbol: "hamburgermeny"

Hvordan låne bøker

Velg "søk" fra menyen og finn ønsket bok. Trykk på boka du ønsker å låne

Trykk på knappen "Lån denne"

Bruk mobilens tilbaketast for å komme tilbake til bokhylla. Oppdater bokhylla ved å dra ned skjermen.

Hvordan laste ned boka?

Hold fingeren nede på boka eller trykk på de tre prikkene.

Meny i bok: Åpne boka, bokinfo, last ned og returner

Velg "last ned" Du får beskjed om størrelse på boka og om du vil laste ned. Beskjed kommer også når boka lastes ned og når nedlastningen er ferdig. Følg fremgangen ved å sveipe ned fra toppen av telefonen.

Viser framdrift for nedlasting

Når boka er ferdig lastet ned vil globusen i bokhylla endre seg til en pil, og boka er klar til å spilles av. NB! Dette vises bare når du bruker listevisning.

Pilikon viser at boka er lastet ned.

Hvordan spille av en bok:

Nederst på siden får du opp navigeringslinja. Totaltid vises til høyre og avspilt tid til venstre.

Avspiller er nederst i appen

Slik navigerer du med enkel navigering

NB! Ny versjon av Lydhør har ikke Daisy-navigering. Du må enten navigere med enkel navigering eller klikkesoner.

Hvis du trykker på "Overs.." eller på pilen som peker ned får du opp navigeringsmulighetene i boka. Velg ønsket navigering, for eksempel overskrifter eller setning. Trykk start/stopp-knappen for å starte boka. Bruk tastene ved siden av start/stopp-knappen for å forflytte deg fremover eller bakover i boka.

Navigering: Overskrifter, nivåer, sider osv.

Øverst på siden i boka er det ikoner for lesehastighet, navigering og meny.

Ikoner for lesehastighet, navigering, meny

Lesehastighet:

Lesehastighet

Navigering:

Her kan du velge mellom overskrifter, side og bokmerker:

Navigering - overskrifter, side, bokmerker

Menyen:

Meny i en bok: Legg til bokmerke, søk i teksten, innstillinger og sovemodus

Sovemodus:

Velg enten standardinnstillinger eller snurr på hjulet for å velge innstilling selv.

Sovemodus, her stilt inn på 45 minutter

Innstillinger:

Innstillinger for bokhylle, leseinnstillinger og navigering

Under ikonet "i" finner du informasjon om hvilken versjon av Lydhør du har

Få lesetips

Lydhør har en ny funksjon "Finn bøker". Den ligger i hovedmenyen

Finn bøker finner du i menyen

Her er det 4 kategorier: Voksne, Ungdom, Barn og Utvalgt for deg

Velg kategori og deretter sjanger:

Finn bøker: Voksne, ungdom, barn og utvalgt for deg

Sjangre under Finn bøker