Slik bruker du e-bøker i Lydhør

Her finner du veiledning og tips for hvordan du bruker e-bøkene i Lydhør-appen.

Spille av og lytte til e-bøker i Lydhør

Åpne boka og trykk på Spill av-knappen i menyen øverst. Du kan også starte avspillingen ved å trykke én gang på skjermen.

Spill av e-bok ved å trykke Spill-knappen i menylinjen
Spill/Pause-knappen ligger i menylinjen, markert i rødt her.

For å pause trykker du enten på pause-knappen i menyen eller på skjermen én gang til.

Trykk på knappen øverst til høyre for å skjule eller vise menyen.

Skjermbilde av e-bok med skjult meny.
Skjul eller vis menyen ved å trykke på knappen øverst til høyre.

Navigere i e-boka

Bla til neste side ved å trykke på pilene til venstre og høyre, eller ved å sveipe fingeren til høyre eller venstre.

Du kan også navigere i e-boka ved å trykke på listeikonet i menyen øverst til høyre. Her får du opp innholdsfortegnelsen til boka og kan navigere til ønsket kapittel.

For å hoppe til neste eller forrige setning, trykk på spole-knappene til venstre og høyre for Spill av-knappen i menyen.

Glidebryteren nederst viser hvilken side du er på. Dra fingeren over glidebryteren for å hoppe over flere sider.

Endre lesehastighet

Trykk på speedometer-ikonet midt på menyen. Øk eller reduser lesehastigheten ved å dra fingeren på glidebryteren, eller trykk på pluss- og minus-knappene.

Meny for lesehastighet i e-bokspilleren

Endre skriftstørrelse

Trykk på Skrift-ikonet øverst til høyre i menyen. En ny meny vil dukke opp nederst.

For å gjøre skriften større, trykk på Større skrift-ikonet til høyre. Gjør dette flere ganger for å få skriften så stor du ønsker.

For mindre skrift velger du Mindre skrift-ikonet til venstre.

Meny for endring av tekststørrelse og nattmodus i e-bokspilleren

Endre mellom nattmodus og dagmodus

Trykk på Skrift-ikonet øverst til høyre i menyen. En ny meny vil dukke opp nederst.

For å skru på nattmodus, trykk på Dark mode nederst til høyre. Trykk på Default til venstre for å skru på dagmodus.

Meny for nattmodus i e-bokspilleren

Lese fotnoter

Trykk på fotnoten for å gå til fotnoteteksten.

For å gå tilbake til hovedteksten, trykk på tilbakeknappen nederst i verktøylinjen.