Slik bruker du e-bøker på PC, Mac eller Chromebook

Her finner du veiledning og tips til hvordan du bruker e-bøker på din PC, Mac eller Chromebook.

I nettleseren din

Skjermbilde viser hvordan du låner e-bok i HTML på Min side

Velg Last ned HTML

• Filen lagres i en komprimert (zippet) mappe. Navnet på mappa og HTML-filen er det samme som hyllenummeret på boka på Min side. Vi anbefaler at du endrer navnet for lettere å gjenkjenne boka.
  • Høyreklikk på filen og åpne boka i nettleseren din.

I Nettleserbok

Nettleserbok er en avspiller laget av NLB for e-bøker og lydbøker. Avspilleren gjør det mulig å lese boka i nettleseren, uten å laste ned boka først. Dette gjør det enkelt å lese e-boka eller lydboka på ulike enheter.

Skjermbilde viser hvordan du låner e-bok i Nettleserbok i Min side

Velg Til Nettleserbok.

E-boka åpnes i Nettleserbok. Dette kan ta litt tid avhengig av størrelse på boka og netthastighet.

E-bok spilles av i Nettleserbok

Du kan navigere i e-boka ved å trykke på kapitler og overskrifter til venstre under Innhold. Hvis du ønsker å hoppe til en bestemt side, trykk på sidetallet i menyen til høyre under Sider.

Fremdriftslinjen øverst viser hvor langt ut i boka du befinner deg.

Velg mellom nattmodus og dagmodus øverst til høyre.

Hjelp finner du øverst til høyre ved siden av nattmodus-funksjonen.

I EPUB-spiller

Ulike EPUB-spillere vil gi deg forskjellige muligheter til å tilpasse teksten, navigere og ta notater.

• Skjermbilde som viser hvordan du låner e-bok til EPUB-spiller i Min side.png
    Skjermbilde viser hvordan du laster ned e-bok som EPUB i Min side
    Velg Last ned EPUB
  • Navnet på EPUB-filen er det samme som hyllenummeret på boka i Min side. Vi anbefaler at du endrer navnet for lettere å gjenkjenne boka.
  • Åpne filen i EPUB-spilleren din. Les om aktuelle e-boklesere her.