Slik låner du e-bøker

Det finnes flere måter å søke etter og låne e-bøker på.

Låne e-bøker på nlb.no og Min side

Søk etter boka på nettsidene eller på Min side. Du kan søke på tittel, forfatter, emne eller sjanger. Du kan avgrense søket på for eksempel språk eller medietype.

Du har flere valg for å få tilgang til e-boka på Min side:

Skjermbilde som viser alternativer for å låne e-bok i Min side

Til Lydhør/online-spiller

E-bøker du låner på Min side blir automatisk tilgjengelige i Lydhør-appen. Du finner e-boka i bokhylla.

Last ned EPUB

Du laster ned e-boka på enheten din som en EPUB-fil. Du kan deretter åpne filen i valgfri EPUB-leser, for eksempel Dolphin Easy Reader eller Thorium Reader.

Last ned HTML

Du laster ned e-boka på enheten din som HTML-fil. Du kan deretter åpne filen i nettleseren din.

Til Nettleserbok

Du kan lese e-boka i Nettleserbok, en enkel avspiller som åpnes direkte i nettleseren din. Du må være tilkoplet internett.

Til Kindle/PocketBook

Send e-boka direkte til din Kindle eller PocketBook. Dette forutsetter at du har lagt inn din Kindle eller PocketBook e-postadresse i dine personopplysninger på Min side.

Dersom du ikke finner knappen Til Kindle/PocketBook, betyr det at boka er større enn 50MB. Da er den for stor til å sendes på e-post. I slike tilfeller velger du Last ned EPUB og henter EPUB'en inn i enheten din.

Låne e-bøker i Lydhør

• Søk etter boka i Lydhør-appen. Når du har funnet e-boka du vil låne, trykker du på boka og velger Lån boka.

Les mer: "Slik bruker du e-bøker i Lydhør"