Slik låner du og laster ned eller strømmer lydbøker på PC

Støttede nettlesere er Firefox, Chrome og Opera. Internet Explorer og Safari fungerer ikke.

Velg «Logg inn» øverst til høyre på siden og logg deg inn med lånernummer og PIN-kode.

Søk etter ønsket bok i søkefeltet. Her kan du søke på boktittel, forfatter eller emne. Trykk «Enter» eller velg knappen «Søk» for å bekrefte søket.

Velg "Lytt nå" hvis du vil strømme boka. Boka klargjøres og åpnes. Hvis ikke boka åpner seg automatisk trykker du på lenken som dukker opp.

Velg «Last ned» hvis du vil laste ned boka.

Du får beskjed når nedlastingen er klar. Boka klargjøres og lastes ned til maskinen din. Det kan ta opptil flere minutter. Meldingen «Nedlastingen er klar» vises. Dersom vinduet ikke åpnes automatisk, klikker du på «Last ned». Du vil se fremgangen nederst i venstre hjørne.

Når boka er ferdig med å laste ned ZIP-filer, pakk ut ZIP-filen med Windows' innebygde verktøy:

1. Gå på Windows utforsker (Windowstast + e)
  2. Gå på nedlastinger og finn ZIP-filen du ønsker å pakke ut.
  3. Høyreklikk og velg «Pakk ut alle»
  4. Maskinen ber deg velge mappe hvor filen skal plasseres. Trykk på «Bla gjennom» og velg område, for eksempel Skrivebord
  5. Opprett en egen mappe til boka ved å høyreklikke i vinduet. Velg «Ny» og deretter «Mappe». Gi mappen et navn. (Gjerne tittelen på boka)
  6. Klikk først på mappen også velg «Mappe» nederst i vinduet
  7. Velg «Pakk ut» i det nye vinduet som kommer opp.
  8. Åpne «_nettleserbok»

Slik spiller du av lydbøker med Nettleserbok