Gå rett til innhold

Låneinfo

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?


Ta kontakt med NLB Utlånet, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. 

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre når du er inne på www.nlb.no.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil. 

Du får oppgitt den nye pinkoden og en engangskode som du må bekrefte innen 12t. Fyll inn disse på nettsida og trykk på Fortsett. Pin-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Hvordan spille av lydbøker?


Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC eller DAISY-spiller. 

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

Hva er NLBs låneregler?


  • NLBs bøker er kun til eget bruk. De må ikke kopieres eller distribueres videre. Lydbøkene er merket slik at de kan spores tilbake til deg som låner.
  • Ulovlig kopiering er straffbart og kan medføre at du mister retten til å låne fra NLB.
  • Lånetiden er 28 dager. Lån boka på nytt hvis du ønsker å forlenge lånetiden.
  • Når låneperioden er utløpt, skal bøkene kastes, eventuelt slettes om de er lastet ned. Følebøker og innbundne punktskriftbøker skal returneres til NLB.
  • Punktskriftbøker i hefteform beholdes av låner.
  • NLB lagrer din lånehistorikk. Ønsker du å slette historikken, kan du gjøre det i Min side. Les mer om personvern i NLB.
  • Gi oss beskjed om endringer i dine kontaktopplysninger, hvis du for eksempel flytter eller får ny e-postadresse.
  • Du har plikt til å gi oss beskjed dersom du ikke lenger har behov for tilrettelagte bøker og ikke oppfyller kravene for lånerett.

Hvordan låner jeg bøker selv i Min side?


I Min side (tidligere MappaMi) kan du selv låne bøker - døgnet rundt. Her får du full oversikt over dine lån, abonnement på aviser og tidsskrifter, reserveringer og mye mer.

Velg knappen "Logg inn" og fyll inn lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet.

Brukerveiledning - Min side

Feil i bok - hvor melder jeg fra?


Hvordan låne bøker i punktskrift?


Punktskriftbøker (blindeskrift) låner du i Min side eller ved å kontakte skranken. Bøkene sendes portofritt i posten. Punktbøker produsert etter 2010 leveres som hefter. Heftene skal ikke returneres. 

Innbundne bøker returneres til NLB etter endt lånetid.

Hvordan abonnere og låne aviser og tidsskrifter?


For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

Jeg er minoritetsspråklig, kan jeg låne bøker hos NLB?


Nei, for å låne bøker hos NLB må du ha dokumenterte vansker med å lese trykt tekst på grunn av for eksempel dysleksi. Les mer om hva som gir lånerett. 

Hva er KABB?


KABB produserer og låner ut lydbøker med kristent innhold. Tilbudet er gratis for alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker. KABB og NLB samarbeider om distribusjon av lydbøker.  Kontakt KABB på e-post: bibliotek@kabb.no

Kontakt oss

Det er valgfritt å sende lånernummer og PIN-kode, men det kan gjøre det enklere for oss å finne en løsning på ditt problem.