Lydhør

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10.

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil.

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Android-versjonen av Lydhør krasjer eller slutter å spille av lydbøker, hva kan jeg gjøre?

Skru av batterioptimalisering for Lydhør. Les hvordan du gjør det her.

Det er også problemer med Lydhør på Samsung 8. Når man åpner en bok i Lydhør og starter avspillingen så stopper den når telefonen går i svart/dvalemodus. Dette skyldes at vår app er for gammel til den nye Android systemoppdateringen som var nå nylig. Dette skal rettes.

Prøv å skru av batterioptimalisering, eller benytt Dolphin Easy Reader appen frem til vi får løst problemet. Dolphin Easy Reader lastes gratis ned fra Google play.

Jeg finner ikke bøker når jeg søker i Lydhør, hva gjør jeg?

Lydhør har dessverre begrenset søkefunksjon. Vi anbefaler at du logger inn i Min side på nettsidene våre, som har bedre søk. Lydbøker du låner her vil også vises i Lydhør. Da velger du til "Lydhør/online-spiller", og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør.

Kan jeg låne bøker på Min side og lese dem i Lydhør?

Ja. Når du låner boka på Min side, klikker du på «Lydhør/online-spiller». Så oppdaterer du bokhyllen i Lydhør, og boka kommer i oversikten over lån.

Hva skjer hvis telefonen ringer mens jeg hører en lydbok?

Lydboka settes på pause i det øyeblikket telefonen begynner å ringe. Når samtalen avsluttes, fortsetter Lydhør avspillingen.

Hvordan oppdaterer jeg bokhyllen i Lydhør?

Det enkleste er å dra bokhyllen ned, og deretter slippe. Du kan også bruke menyen øverst til høyre på skjermen.

Når du oppdaterer bokhyllen, kobler Lydhør seg til NLBs server. Informasjon om dine lån blir oppdatert.

Kan jeg bruke andre apper mens jeg hører en lydbok?

Du kan bruke en annen app samtidig så lenge den ikke forsøker å spille av lydfiler. Det går fint å skrive e-post, sjekke Facebook og lignende mens du hører en lydbok i bakgrunnen

Kommer Lydhør for Windows Phone?

Nei, NLB har ingen planer om å lage en Windows Phone-utgave av Lydhør. Det er foreløpig veldig få brukere av Windows Phone i Norge sammenlignet med Android og iOS.

Hvordan bruker jeg sove-timeren i Lydhør?

Sove-timeren er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk. Du kan velge mellom 15, 30, 45 og 60 minutter. Nedtellingen begynner straks.

Android: Start avspilling av en bok. Da finner du sove-timeren på menyen øverst til høyre på skjermen.

iPhone/iPad: Gå til «Innstillinger», velg «Generell» og bla til bunnen av siden for å skru på sove-timeren.

Kan jeg benytte Lydhør på Chromebook?

Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android.

Hvor mange bøker kan jeg lagre i Lydhør?

Det avhenger av tilgjengelig lagringsplass på enheten. De fleste av bøkene våre har en størrelse på mellom 50 og 800 MB.

Hvordan bruker jeg appen Lydhør?

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan låne bøker direkte i Lydhør. Du kan også låne fra nettsidene våre, som har et bedre søk. Da velger du Til online-spiller, og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør. Vi anbefaler å laste ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.

Hvordan laster jeg ned lydbøker i Lydhør?

Kan Lydhør installeres på minnekortet på Android-enheten?

Nei. Lydhør må installeres på enhetsminnet for å fungere. Dersom standardplassering for lagring blir satt til minnekortet, vil Lydhør slutte å fungere. For å kontrollere hva som er angitt som standardplassering for lagring, gå til: Innstillinger-->Avanserte innstillinger-->Minne og lagring-->Standardplassering

Kan jeg lukke Lydhør mens jeg laster ned en bok?

På Android-enheter kan du lukke Lydhør og gjenoppta nedlastingen når du starter Lydhør igjen. På iOS-enheter avbryter nedlastingen av boka når du trykker på «Hjem»-knappen.

Hvordan får jeg tak i Lydhør?

Du finner Lydhør i App Store hvis du har en iPhone eller iPad (iOS). Lydhør for iPad og iPhone.

Du finner Lydhør i Google Play hvis du har en Android mobil eller nettbrett. Lydhør for Android.

Appen er gratis å laste ned. Gå inn i butikken, søk fram Lydhør og velg «Åpne» («Installer» i Play Butikk). Du må ha et brukernavn/passord hos Apple eller Google for å installere apper.

Når appen er installert, logger du inn med lånernummer og PIN-kode du har mottatt fra NLB.