Lydhør

Hvordan bruker jeg appen Lydhør?

Lydhør-ikon: hodetelefoner på grønn bakgrunn

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan søke etter bøker og låne direkte i Lydhør. Vi anbefaler å du laster ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.

Hvordan laster jeg ned lydbøker i Lydhør?

Åpne bokmenyen: Hold fingeren på boka et øyeblikk eller trykk på de tre prikkene.

Velg Last ned. Bekreft at du ønsker å laste ned.

På iOS-enheter må Lydhør være åpen mens nedlastingen pågår, hvis ikke settes nedlastingen på pause.

Når boka er lastet ned, endrer ikonet seg fra en grønn klode til en grønn pil.

Bokmeny, last ned

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10.

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil.

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Kan jeg låne bøker på Min side og lese dem i Lydhør?

Ja. Når du låner boka på Min side, klikker du på «Lydhør/online-spiller». Så oppdaterer du bokhyllen i Lydhør, og boka kommer i oversikten over lån.

Hvordan oppdaterer jeg bokhyllen i Lydhør?

Det enkleste er å dra bokhyllen ned, og deretter slippe. Du kan også bruke menyen øverst til høyre på skjermen.

Når du oppdaterer bokhyllen, kobler Lydhør seg til NLBs server. Informasjon om dine lån blir oppdatert.

Kommer Lydhør for Windows Phone?

Nei, NLB har ingen planer om å lage en Windows Phone-utgave av Lydhør. Det er foreløpig veldig få brukere av Windows Phone i Norge sammenlignet med Android og iOS.

Kan jeg benytte Lydhør på Chromebook?

Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android.

Hvor mange bøker kan jeg lagre i Lydhør?

Det avhenger av tilgjengelig lagringsplass på enheten. De fleste av bøkene våre har en størrelse på mellom 50 og 800 MB.