Hva lurer du på?

Tema: Lydhør

• Ja, hvis du har lastet ned bøkene til enheten din. Sett mobilen eller nettbrettet i flymodus - da får du tilgang til bøkene.

• Hvis det blir ledig et eksemplar av en bok det er venteliste på i løpet av dagen, så vil man få opp denne meldingen «feil ved utlån» istedenfor "Reserver boka". Det blir altså et ledig eksemplar, men man får ikke lånt boka fordi det er venteliste på den. Hvis man forsøker å låne boka  dagen etter får man igjen mulighet til å reservere den.

• Lydhør-ikon: hodetelefoner på grønn bakgrunn

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan søke etter bøker og låne direkte i Lydhør. Vi anbefaler at du laster ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.

• Åpne bokmenyen: Hold fingeren på boka et øyeblikk eller trykk på de tre prikkene.

Velg Last ned. Bekreft at du ønsker å laste ned.

På iOS-enheter må Lydhør være åpen mens nedlastingen pågår, hvis ikke settes nedlastingen på pause.

Et hjul på bokomslaget vil vise fremgangen av nedlastingen.

Når boka er lastet ned, dukker det opp en pil ved siden av lyd-ikonet.

Bokmeny, last ned

• Sovemodus er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk. Du kan velge mellom 15, 30, 45 og 60 minutter. Nedtellingen begynner straks.

Android: Start avspilling av en bok. Øverst på siden i boka er det ikoner for lesehastighet, navigering og meny. Under meny finner du sovemodus. Velg enten standardinnstilinger eller snurr på hjulet for å velge innstilling selv.

iPhone/iPad: Gå til «Innstillinger», velg «Generell» og bla til bunnen av siden for å skru på sove-timeren.

• Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10.

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil.

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

• Ja. Når du låner boka på Min side, klikker du på «Lydhør/online-spiller». Så oppdaterer du bokhyllen i Lydhør, og boka kommer i oversikten over lån.

• Det enkleste er å dra bokhyllen ned, og deretter slippe. Du kan også bruke menyen øverst til høyre på skjermen.

Når du oppdaterer bokhyllen, kobler Lydhør seg til NLBs server. Informasjon om dine lån blir oppdatert.

• Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android.

• Det avhenger av tilgjengelig lagringsplass på enheten. De fleste av bøkene våre har en størrelse på mellom 50 og 800 MB.

Tilbake til kategorier