Hva lurer du på?

Tema: Maneno - leseappen for barn

• Maneno er en leseapp for mobil og nettbrett laget spesielt for barn med dysleksi og andre lesevansker.

Appen har et stort utvalg lydbøker og e-bøker i forskjellige sjangre og vanskelighetsgrader tilpasset hver enkelt låner. Lesestøtte og spillelementer gjør det enklere og mer motiverende å lese.

Alle lånere får sin egen drage i appen, som vokser ved at man leser for den hver dag. Man tjener også opp poeng som kan brukes til å kjøpe utstyr til den.

• Maneno er en leseapp for barn i aldersgruppen 8-12 år. For å få tilgang til appen må man være registrert som låner hos NLB.

Les mer om lånererett og innmelding.

• Gå til «Bibliotek» i menyen til venstre.

I biblioteket kan du velge å se alle bøkene eller velge kun én medietype: bok, lydbok eller lydbok med tekst.

Når du skal finne bøker, kan du velge mellom å søke i fritekst eller filtrere søket ditt.

• I dragens hule kan du gi dragen din et navn eller skifte farge på den.

Du kan også kjøpe klær, kjæledyr og andre ting til dragen din. Bruk myntene og diamantene du tjener ved å lese for dragen for å kjøpe ting.

Du kan også kjøpe og dele dragedanser med vennene dine.

• Maneno-dragen vokser i takt med at du leser. For at den skal vokse må du lese i 15 minutter hver dag. Hvis man ikke gjør det, blir dragen mindre og mindre. Til slutt blir den kanskje bare et egg igjen.

• Fargene beskriver bøkenes vanskelighetsgrad med utgangspunkt i barnets lesenivå.

• Blå bøker er bøker som er under barnets lesenivå, altså skal de være lette å lese.
    • Grønne bøker passer barnets nåværende lesenivå.
    • Gule bøker ligger litt over barnets lesenivå, og er derfor litt utfordrende.
    • Røde bøker er bøker som ligger over barnets lesenivå. Dette er bøker barnet mest sannsynlig trenger hjelp til å lese.
  • Glemt PIN-kode?

• Bestill en ny PIN-kode ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.
    • Velg "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene. Fyll inn ditt lånernummer, mobilnummer eller e-post og klikk på "send meg PIN-kode".
    • Ny PIN-kode kommer på SMS eller e-post sammen med en engangskode som må bekreftes innen 12 timer.
      NB! Mobilnummer tastes inn uten mellomrom. Velger du e-post må du bruke den som ble oppgitt ved innmelding.
    • Fyll inn disse på nettsiden og trykk på "Fortsett".
    • PIN-koden er nå oppdatert og du er innlogget.

Glemt lånernummer?

• Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10, så sender vi lånernummeret sammen med ny PIN-kode til deg.
Tilbake til kategorier