Gå rett til innhold

Få pensum på lydbok - gratis!

Strever du med å lese? Lydbøker kan gjøre studiene enklere. Studenter i NLBs målgruppe på OsloMet og Høgskolen i Innlandet kan bli med i et prosjekt og få pensumet på lydbok til høsten. Helt gratis.

 

«Det er mange grunner til at folk sliter med å lese. NLB kan hjelpe med lydbøker som også inneholder bokteksten. Responsen på prosjektet så langt viser at dette treffer målgruppen – dette gjelder flere enn man tror.»

Bibliotekar og prosjektleder Hanne Lillevold
 
Student med hodetelefoner og PC.jpg

Hvem kan delta?

For å delta i prosjektet må du

  • være bachelorstudent ved HINN eller 2. årsstudent ved OsloMet
  • ha dysleksi, ADHD, konsentrasjonsproblemer som følge av sykdom/skade eller fysiske funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å lese en bok

Slik blir du med

For å få hele pensum på lydbok må du

iPad med Lydhør og bok. 2020..jpg

 

Hva er målet med pilotprosjektet?

Studenter som blir med i prosjektet, får pensumet som lydbok fra NLB. Målet er å kartlegge hva som må til for at alle som strever med å lese, skal få tilrettelagt pensum. I dag er det kun sterkt svaksynte som har lovfestet rett til dette. «Tilrettelagt pensum for studenter med lesevansker» er et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet, OsloMet og NLB. Kunnskapsdepartementet har tildelt midler til prosjektet. Meld deg på øverst på siden!

Hvem er NLB?

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) er et statlig bibliotek under Kulturdepartementet. NLB produserer og låner ut lydbøker og punktskriftbøker. Tilbudet er gratis og omfatter studiebøker og folkebiblioteklitteratur for alle aldre. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan bli låner hos NLB.