Gå rett til innhold

Låne fra andre bibliotek og land

Via NLB kan du få tilgang til bøker fra andre bibliotek, andre land og på andre språk. Vi samarbeider også med Statped og KABB om utlån av bøker. 

Statped skolelydbok

Lån skolelydbøker fra 1. til 13. klasse direkte fra NLBs bokbase. Du låner skolelydbøkene i Lydhør-appen eller på Min side på samme måte som med andre lydbøker. NLB og Statped samarbeider om felles utlån av bøker.

Les om skolebøker hos Statped

KABB – Kristent arbeid blant blinde og svaksynte

KABB produserer og låner ut lydbøker med kristent innhold. Tilbudet er gratis for alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker. KABB og NLB samarbeider om distribusjon av lydbøker.

Les mer om KABB

Engelske bøker

NLB har mange engelske lydbøker, både til barn, ungdom og voksne. Vi kjøper inn og leser inn engelske bøker hos oss. Vi produserer også  titler på engelsk i punktskrift.

Utvalg av NLBs engelske titler

Bli medlem i Bookshare

Som låner hos NLB kan du bli medlem i det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Da får du tilgang til 444.000 e-boktitler med syntetisk tale, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. NLB betaler medlemsavgift og hjelper til ved registrering.

Registrering hos Bookshare:

 • Gå inn på Bookshare og velg "Sign Up today"

 • Velg Sign Up Individual og fyll ut skjemaet

 • Fyll ut personlige opplysninger og velg et passord.

 • Når du kommer  til “How do you want to submit your proof of disability”  velg “Skip this step, I'll provide my proof of disability later”
   
 • Under Promo Code Information kommer det opp to valg. Velg “No. I am  a U.S student, or I will pay for my own membership”
 • Hak av i boksen “I aknowledge that I am digitally signing the complete Terms and Conditions of this agreement”

 • Så får du opp en velkomstside som sier "Welcome" og ditt navn.

  Det vil også stå at membership status er incomplete.

 • Send en e-post til NLB med teksten: «Jeg har registrert meg som medlem hos Bookshare. Vennligst bekreft at jeg har dokumenterte lesevansker.»
 • Når du har gjort det vil vi bekrefte at du har lånerett og du vil få full tilgang til din konto.

   

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM (Myndigheten för tillgängliga medier).

MTM har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og andre språk. MTM tilbyr litteratur på ca. 50 ulike fremmedspråk, og de har en stor samling studielitteratur.

Søk etter bøker fra MTM. Kontakt utlån hos NLB hvis du finner bøker du ønsker deg. Ta kontakt med studenttjenesten hvis det gjelder studielitteratur.

Bli låner hos NOTA i Danmark

Som låner hos NLB kan du også bli låner hos NOTA (Danmarks Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder). NOTA har en allsidig samling med bøker på lyd og punktskrift. Mest på dansk, men også på andre språk.

Les mer om NOTA

Kontakt NLB for å få attestert innmeldingsskjema hvis du vil bli låner hos NOTA.

Internasjonal lydbokbase - ABC

Vi kan finne bøker til deg i en internasjonal base, som inneholder mer enn 300 000  titler på lyd og i punkt. Bokbasen er et samarbeid mellom mange land. Arbeidet ledes av konsortiet Global Accessible Resources (ABC). Basen inneholder studielitteratur og folkebiblioteklitteratur på mer enn 55 ulike språk.