Gå rett til innhold

Låne fra andre bibliotek og land

Via NLB kan du få tilgang til bøker fra andre bibliotek, andre land og på andre språk. Vi samarbeider også med Statped og KABB om utlån av bøker. 

Statped skolelydbok

Skolelydbøker for 1. til 13. klasse fra Statped er tilgjengelige for alle NLBs lånere. Søk og lån i appen Lydhør eller på Min side. 

Les om skolelydbøker hos Statped

KABB – Kristent arbeid blant blinde og svaksynte

Fra KABB kan du låne lydbøker med kristent innhold. Alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker, kan melde seg inn hos KABB og låne gratis gjennom NLB i appen Lydhør eller på Min side. 

Les mer om KABB

Engelske bøker

NLB har mange engelske lydbøker, både til barn, ungdom og voksne. Vi kjøper inn og leser inn engelske bøker hos oss. Vi produserer også  titler på engelsk i punktskrift.

Utvalg av NLBs engelske titler

Bli medlem i Bookshare

Som låner hos NLB kan du bli medlem i det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Da får du tilgang til flere hundretusen e-boktitler med talesyntese, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. NLB betaler medlemsavgift og hjelper til ved registrering.

Slik blir du medlem hos Bookshare.

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM - Myndigheten för tillgängliga medier. MTM har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og andre språk. De tilbyr litteratur på cirka 50 fremmedspråk og har en stor samling studielitteratur.

Søk etter bøker fra MTM. Kontakt utlån hos NLB hvis du finner bøker du ønsker deg. Ta kontakt med studenttjenesten hvis det gjelder studielitteratur.

Noen bøker fra MTM inkluderer vi i NLBs samling, slik at de kan lastes ned eller strømmes. Andre bøker brenner vi på CD (DAISY-format) og sender til deg i posten.

Bli låner hos NOTA i Danmark

Som låner hos NLB kan du også bli låner hos NOTA, Danmarks Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. NOTA har en allsidig samling med bøker på lyd og i punktskrift. Mest på dansk, men også på andre språk.

Les mer om NOTA

Kontakt NLB for å få attestert innmeldingsskjema hvis du vil bli låner hos NOTA.