Gå rett til innhold

Aviser og tidsskrifter


Vi tilbyr regionavisene Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad som lydaviser. Vi jobber med å få Fædrelandsvennen tilbake i sortimentet. Du kan også abonnere på blader og tidsskrifter i lydutgave. Appetitt har vi også i punktskrift.

 

  • Alle avisene og de fleste tidsskriftene blir produsert med talesyntese. Slik blir de raskt ferdige og kan leses mens de er ferske. Les om talesyntese og hør stemmene vi bruker her. 
  • Velg om du vil få utgivelsene elektronisk rett til Lydhør eller Min side, eller om du ønsker CD tilsendt i posten. 
  • Du kan enkelt navigere mellom deler, artikler og sider i både aviser og tidsskrifter. 
  • Lydavisene er basert på avisenes artikkeldatabase og kan avvike noe fra den trykte avisen.

Her ser du hvilke aviser og tidsskrifter vi tilbyr:

Aftenposten

Dagsavis som blir utgitt i Oslo. Talesyntese. 

Bergens Tidende

Dagsavis som blir utgitt i Bergen. Talesyntese. 

Fædrelandsvennen

Dagsavis som blir utgitt i Kristiansand. Talesyntese. 
Vi kan dessverre ikke levere Fædrelandsvennen nå. Vi jobber med å få den tilbake i sortimentet. 

Stavanger Aftenblad

Dagsavis som blir utgitt i Stavanger. Talesyntese. 

Alt om syn

Magasin om øyehelse. Bladet gir råd og tips fra eksperter innenfor øyehelse og forskning. Du møter mennesker med synsutfordringer og kan lese om hvordan synshemmede lærer seg å mestre livet. Kommer ut to ganger i året. Innlest.

Appetitt

Tidsskrift om mat og matlaging. Inneholder oppskrifter og artikler om mat og drikke fra hele verden. Kommer ut 4 ganger i året. Talesyntese og punktskrift.

Blikk

Blikk er Nordens eldste magasin for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Kommer ut 11 ganger i året. Talesyntese.

 

CP-bladet

Magasin utgitt av CP-foreningen. Inneholder aktuelt stoff knyttet til cerebral parese og lignende nevrologiske diagnoser. Kommer ut 4 ganger i året. Innlest.

Fjell og vidde

Friluftsmagasin som inspirerer til å komme seg ut i norsk natur. Beskriver turer og aktiviteter på fjellet, i skogen og langs kysten. Kommer ut 6 ganger i året. Talesyntese.

Handikapnytt

Handikapnytt tar opp temaer som berører ulike side av funksjonshemmedes hverdag. Sentrale emner er lover og rettigheter, forskning, hjelpemidler som påvirker funksjonshemmedes mulighet til samfunnsdeltakelse. 6 nummer pr.år. Talesyntese.

Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Helsemagasinet formidler vitenskap og fakta innen helse, ernæring, psykologi, trening, læring, utvikling, politikk og miljø. Bladet ser på hvordan vi kan leve optimalt og med best mulig helse. Kommer ut 7 ganger i året. Talesyntese.

Historie (Aftenposten)

Magasin fra Aftenposten som gir deg innsikt i både Norges- og verdenshistorien. Les om de store hendelsene som endret verden, men også om de små øyeblikkene som har påvirket hvordan vi lever i dag. Kommer ut 11 ganger i året. Talesyntese.

Hjemmet

Familieblad som inneholder artikler om mennesker, helse, mat, interiør, moter og hobby. I tillegg er det noveller, føljetonger og historier fra virkeligheten. Kommer ut 52 ganger i året. Talesyntese.

I Form

Tidsskrift med fokus på trening, kosthold, sunn vekt, velvære og aktiv fritid. Kommer ut 18 ganger i året. Talesyntese.

Illustrert vitenskap

Tidsskrift med fokus på oppdagelser og ny viten. Har artikler om alt fra ny teknologi og medisinske fremskritt til romfart og genforskning. Kommer ut 18 ganger i året. Talesyntese.

Innsikt (Aftenposten)

Magasin med utvalgte artikler fra Aftenpostens publikasjoner, utenlandske innsiktsmedier og gjesteskribenter.  Kommer ut 11 ganger i året. Talesyntese.

Kapital

Tidsskrift med aktuelle nyheter og reportasjer om norsk og internasjonal økonomi. Kommer ut 22 ganger i året. Talesyntese.

LNT-nytt

Medlemsblad utgitt av Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte – LNT. Kommer ut 4 ganger i året. Talesyntese.

Mat fra Norge

Et magasin som tar for seg norsk mat og norske råvarer. Inneholder oppskrifter, intervjuer og anmeldelser, samt tips om lokale ildsjeler som produserer mat med særpreg. Kommer ut 11 ganger i året. Talesyntese.

NYT

Magasinet inneholder erotiske artikler og fortellinger. Nyt ønsker å gi kunnskap, inspirasjon, undring og nytelse. Det passer for alle kjønn og legninger. 
Kommer ut en gang i året. Innlest.

Psykisk helse

Bladet inneholder nytt fagstoff, forskning, erfaringer, reportasjer, intervjuer, kommentarer og litteratur om psykisk helse. Kommer ut 5 ganger i året. Talesyntese.

Radioguiden

Ukentlig programoversikt for 8 radiokanaler. Orienter deg etter ukedag, kanal og tid på døgnet. Talesyntese.

RP-nytt

Medlemsblad utgitt av Retinitis Pigmentosa Foreningen i Norge. Foreningen ønsker å spre informasjon om øyesykdommen Retinitis Pigmentosa. Kommer ut 4 ganger i året. Innlest. 

Samtiden

Samtiden er Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift. Det er et ledende medium for politikk og kultur i Norge og presenterer et bredt spekter av temaer, skribenter og sjangrer for å skildre og analysere vår egen samtid. Kommer ut 4 ganger i året. Talesyntese og punktskrift. 

Spesialpedagogikk

Et tidsskrift som inneholder fagartikler, forskningsartikler, kronikker, debattstoff og bokanmeldelser innen fagområdet. Kommer ut 6 ganger i året. Talesyntese.

Syn og segn

Eit av Noregs eldste allmennkulturelle tidsskrift og ein aktiv premissgjevar i det breie offentlege ordskiftet. For kulturinteresserte i alle samfunnslag. Kjem ut 4 gonger i året. Talesyntese.

Synspunkt

Norges Blindeforbunds medlemsblad som formidler medlemmers historier og erfaringer. Du får vite hva som skjer i Blindeforbundets fylkeslag, får tips om hjelpemidler, teknologinyheter og oversikt over kurs- og aktiviteter. Kommer ut seks ganger i året. Innlest.

Tema parkinson

Medlemsblad utgitt av Norges Parkinsonforbund. Tema parkinsom belyser ulike sider ved Parkinsns sykdom med artikler om forskning, prosjekter og intervjuer med mennesker som lever med parkinson eller er pårørende. Kommer ut 4 ganger i året. Talesyntese.

TV-guiden

Ukentlig programoversikt for 17 TV-kanaler. Orienter deg etter ukedag, kanal og tid på døgnet. Talesyntese.

Vagabond reiselyst

Reisemagasin med reportasjer om storbyferier, ukjente perler og drømmereiser. Reportasjer og leserbrev om alle typer reiser. Kommer ut 10 ganger i året. Talesyntese.

Vi menn

Magasin med aktualitets-reportasjer, populærvitenskap, sport, bil, båt, MC, teknologi, humor, erotikk, politikk og økonomi. Kommer ut 52 ganger i året. Talesyntese. 

Vi over 60

Magasin som inneholder stoff om pensjonsregler, hverdagsøkonomi, juridiske spørsmål, helse og velvære, reiser og kulturstoff. Kommer ut 12 ganger i året. Innlest.