Gå rett til innhold

Kommer snart: NLB skifter navn

Snart får NLB nytt navn og nytt utseende. Nettsidene blir nye, og appene bytter navn. Vi letter på sløret for å varsle om endringene, men avslører ikke navnet riktig ennå. Du vil få beskjed om alt du trenger å vite i god tid.

Vi fortsetter å være en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket, men nå skal altså tjenesten NLB skifte navn. Bøkene og innholdet i tjenesten vil være det samme som du kjenner.

Hva blir nytt?

  • Vi får nytt navn på tjenesten og skal samle alle løsningene våre under ett felles navn. Appene Lydhør og Maneno bytter også navn.  
  • Nettadressen endrer seg med navnet, men vi ruter deg dit du skal fra gammel adresse.
  • Du kommer til å møte oss i ny drakt i alle plattformer. Logo, farger og design blir endret.
  • Biblioteket vårt på nett blir oppgradert med bedre brukergrensesnitt og sømløs overgang fra resten av nettstedet.
Grønn og blå NLB-logo, Manenologo, Nettleserbok-logo og Lydhørlogo
MANGE NAVN: NLBs digitale flater har ulike navn og logoer. Nå vil vi forenkle, slik at det blir ett felles merkenavn på alle.

Hvorfor bytter vi navn?

Både språket, teknologien, tilbudet og brukergruppene har endret seg siden vi ble Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek i 1989. Det heter ikke blindeskrift lenger, og vi tilbyr flere boktyper enn lyd- og punktskriftbøkene som navnet viser til. 

I 1989 var tilbudet kun for synshemmede. I dag har et stort flertall av lånerne våre andre grunner til å låne enn nedsatt syn. Vi fornyer oss for å inkludere alle og følge med på utviklingen.

Hva skjer nå?

Vi planlegger lansering og gjør de siste endringene før vi offentliggjør navnet. Du trenger ikke å gjøre noe. Vi sørger for at det blir info i mange kanaler.

Følg med videre - vi gleder oss til å dele med dere i løpet av våren!

 

Publisert: 26. febr, 2024, sist endret: 07. mars, 2024