Gå rett til innhold

Lydbøker

NLB har et stort utvalg lydbøker for barn, ungdom og voksne. Du kan låne alle slags bøker, fra krim og fantasy til biografier, noveller og historiske romaner.

Vi produserer flesteparten av lydbøkene i egne studioer. I tillegg kjøper vi inn mange lydbøker fra kommersielle produsenter.

Se video: Innleser Kristine Rui Slettebakken forteller hvordan hun jobber:

Test lydbøkene

I vårt gjestebibliotek gir vi deg en smakebit av NLBs store lydboksamling. Du trenger ikke å melde deg inn for å lytte, det er bare å trykke play. Hør en krimnovelle, artikkel eller et kapittel i en bok og bli kjent med noen av innleserne våre.

Dette sier lånerne om lydbøkene våre

  • Sønnen min er helt oppslukt av lydbøkene. For en dyslektiker er det herlig å oppleve at bøkenes spennende verden blir tilgjengelig. (Far til gutt (10) med dysleksi)
  • Å lese bøker var det verste jeg visste. Læreren min sa jeg burde låne lydbøker fra NLB. Da jeg endelig gjorde det, forandret det alt. Nå leser jeg flytende med ørene – og liker det. (Jente (17), dysleksi)
  • Utvalget er fantastisk! Jeg hører spennende, morsomme, underholdende og lærerike bøker. (Mann (59), synsvansker etter slag)
  • Lydbøkene er en stor glede i hverdagen. Jeg får meningsfullt selskap, i tillegg til at jeg holder meg oppdatert. (Kvinne (76), svaksynt

Du kan lytte til NLBs lydbøker på mobil, nettbrett, PC/Mac/Chromebook eller DAISY-spiller.
På hjelp-sidene får du informasjon om hvordan du kan låne og lytte.

Statped skolelydbok

NLB og Statped samarbeider om utlån av bøker. Statped produserer skolelydbøker fra 1. til 13. klasse. Du kan låne dem fra NLBs bokbase, på samme måte som du låner våre lydbøker. 

Les om skolebøker hos Statped