Gå rett til innhold

Lydbøker

NLB har et stort utvalg lydbøker for barn, ungdom og voksne. Du kan låne alle slags bøker, fra krim og fantasy til biografier, noveller og historiske romaner.

Vi produserer flesteparten av lydbøkene i egne studioer. I tillegg kjøper vi inn mange lydbøker fra kommersielle produsenter.

Dette sier lånerne om lydbøkene våre

  • Sønnen min er helt oppslukt av lydbøkene. For en dyslektiker er det herlig å oppleve at bøkenes spennende verden blir tilgjengelig. (Far til gutt (10) med dysleksi)

  • Utvalget er fantastisk! Jeg hører spennende, morsomme, underholdende og lærerike bøker. (Mann (59), synsvansker etter slag)

  • Takk! Jeg vet ikke hvordan jeg hadde fått til studiet uten lydbøker. (Sosionomstudent  (23), ADHD med konsentrasjonsvansker)

  • Lydbøkene er en stor glede i hverdagen. Jeg får meningsfullt selskap, i tillegg til at jeg holder meg oppdatert. (Kvinne (76), svaksynt)

  • Å lese bøker var det verste jeg visste. Læreren min sa jeg burde låne lydbøker fra NLB. Da jeg endelig gjorde det, forandret det alt. Nå leser jeg flytende med ørene – og liker det. (Jente (17), dysleksi)

Statped skolelydbok

NLB og Statped samarbeider om felles utlån av bøker. Statped produserer skolelydbøker fra 1. til 13. klasse. Du kan låne dem fra NLBs bokbase, på samme måte som du låner våre lydbøker. 

Les om skolebøker hos Statped