Gå rett til innhold

Hjelp

Hvordan bruker jeg appen Lydhør?


Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan låne bøker direkte i Lydhør. Du kan også låne fra nettsidene våre, som har et bedre søk. Da velger du Til online-spiller, og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør. Vi anbefaler å laste ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den. 

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?


Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. 

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil. 

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Jeg finner ikke bøker når jeg søker i Lydhør, hva gjør jeg?


Lydhør har dessverre begrenset søkefunksjon. Vi anbefaler at du logger inn i Min side på nettsidene våre, som har bedre søk. Lydbøker du låner her vil også vises i Lydhør. Da velger du til "Lydhør/online-spiller", og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør.

Kan jeg benytte Lydhør på Chromebook?


Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android. 

Hvordan spille av lydbøker?


Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

Android-versjonen av Lydhør krasjer eller slutter å spille av lydbøker, hva kan jeg gjøre?


Skru av batterioptimalisering for Lydhør. Les hvordan du gjør det her.

Det er også problemer med Lydhør på Samsung 8. Åpner du en bok i Lydhør og starter avspillingen, stopper den når telefonen går i svart/dvalemodus. Dette skyldes at vår app er for gammel til Androids systemoppdatering som var nå nylig. Dette skal rettes.

Prøv å skru av batterioptimalisering, eller benytt appen Dolphin Easy Reader til vi får løst problemet. Dolphin Easy Reader lastes gratis ned fra Google Play.  

Hvordan bruker jeg sove-timeren i Lydhør?


Sove-timeren er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk. Du kan velge mellom 15, 30, 45 og 60 minutter. Nedtellingen begynner straks.  

Android: Start avspilling av en bok. Da finner du sove-timeren på menyen øverst til høyre på skjermen. 

iPhone/iPad: Gå til «Innstillinger», velg «Generell» og bla til bunnen av siden for å skru på sove-timeren. 

Hvordan abonnere og låne aviser og tidsskrifter?


For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

NB! Vi stopper inntil videre vårt tilbud av 49 lydaviser. Utlån av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen vil starte opp igjen så snart som mulig.