Gå rett til innhold

Hva lurer du på?

Ofte stilte spørsmål:


 • Lydhør-ikon: hodetelefoner på grønn bakgrunn

  Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan søke etter bøker og låne direkte i Lydhør. Vi anbefaler at du laster ned bøkene.

  Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

  Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.  

   

 • Ja, det kan du hvis du har lastet ned bøkene til enheten din. Sett mobilen eller nettbrettet i flymodus - da får du tilgang til de nedlastede bøkene. 

 • Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du selv bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

  Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil. NB - Det er viktig å taste inn den epostadressen som ble oppgitt ved innmelding. Velger man å taste inn mobilnummeret sitt så skal det legges inn uten mellomrom. 

  Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

  Hvis du ikke husker lånenummeret ditt, ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. Så sender vi ny pinkode til deg. 

 • Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android. 

 • Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

  Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

 • Skru av batterioptimalisering for Lydhør. Les hvordan du gjør det her.

  Det er også problemer med Lydhør på Samsung 8. Åpner du en bok i Lydhør og starter avspillingen, stopper den når telefonen går i svart/dvalemodus. Dette skyldes at vår app er for gammel til Androids systemoppdatering som var nå nylig. Dette skal rettes.

  Prøv å skru av batterioptimalisering, eller benytt appen Dolphin Easy Reader til vi får løst problemet. Dolphin Easy Reader lastes gratis ned fra Google Play.  

 • Sovemodus er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk. Du kan velge mellom 15, 30, 45 og 60 minutter. Nedtellingen begynner straks.  

  Android: Start avspilling av en bok. Øverst på siden i boka er det ikoner for lesehastighet, navigering og meny. Under meny finner du sovemodus. Velg enten standardinnstilinger eller snurr på hjulet for å velge innstilling selv. 

  iPhone/iPad: Gå til «Innstillinger», velg «Generell» og bla til bunnen av siden for å skru på sove-timeren. 

 • For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

  Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

  Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

  Vi tilbyr følgende aviser:  Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.