Gå rett til innhold

Hjelp

Hvordan bruker jeg appen Lydhør?


Lydhør-ikon: hodetelefoner på grønn bakgrunn

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan søke etter bøker og låne direkte i Lydhør. Vi anbefaler å du laster ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.  

 

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?


Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du selv bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil. NB - Det er viktig å taste inn den epostadressen som ble oppgitt ved innmelding. Velger man å taste inn mobilnummeret sitt så skal det legges inn uten mellomrom. 

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Hvis du ikke husker lånenummeret ditt, ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. Så sender vi ny pinkode til deg. 

Kan jeg benytte Lydhør på Chromebook?


Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android. 

Hvordan spille av lydbøker?


Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

Hvordan abonnere og låne aviser og tidsskrifter?


For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

NB! Vi stopper inntil videre vårt tilbud av 49 lydaviser. 

Utlån av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen går som normalt.