Hva lurer du på?

Tema: Innmelding og kom i gang

• Har du lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.
    • Velg "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode kommer på e-post eller på SMS. NB - Tast inn e-postadressen som ble oppgitt ved innmelding. Taster man inn mobilnummer skal det legges inn uten mellomrom.
    • Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.
    • Hvis du ikke husker lånenummeret ditt, ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. Så sender vi ny pinkode til deg.
  • Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

• Lånetiden er 28 dager. Lån boka på nytt hvis du ønsker å forlenge lånetiden. Når låneperioden er utløpt, skal bøkene kastes, eventuelt slettes om de er lastet ned. Følebøker og innbundne punktskriftbøker skal returneres til NLB.
    • Punktskriftbøker i hefteform beholdes av låner.
    • NLBs bøker er kun til eget bruk. De må ikke kopieres eller distribueres videre. Lydbøkene er merket slik at de kan spores tilbake til deg som låner. Ulovlig kopiering er straffbart og kan medføre at du mister retten til å låne fra NLB.
    • NLB lagrer din lånehistorikk. Ønsker du å slette historikken, kan du gjøre det i Min side. Les mer om personvern i NLB.
    • Gi oss beskjed om endringer i dine kontaktopplysninger, hvis du for eksempel flytter eller får ny e-postadresse.
    • Du har plikt til å gi oss beskjed dersom du ikke lenger har behov for tilrettelagte bøker og ikke oppfyller kravene for lånerett.
  • I Min side kan du låne bøker døgnet rundt. Du får oversikt over dine lån, abonnement på aviser og tidsskrifter, reserveringer og mye mer.

Velg knappen "Logg inn" og fyll inn lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet.

Brukerveiledning - Min side

• Send en e-epost til utlaan@nlb.no.

• Punktskriftbøker (blindeskrift) låner du i Min side eller ved å kontakte skranken. Bøkene sendes portofritt i posten. Punktbøker produsert etter 2010 leveres som hefter. Heftene skal ikke returneres.

Innbundne bøker returneres til NLB etter endt lånetid.

• Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".
    • Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".
    • Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

Vi tilbyr følgende aviser:  Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

• Nei, for å låne bøker hos NLB må du ha dokumenterte vansker med å lese trykt tekst som følge av nedsatt funksjonsevne, f.eks. dysleksi. Les mer om hva som gir lånerett.

Tilbake til kategorier