Gå rett til innhold

Innmelding og kom i gang

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?


Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du selv bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene.  Fyll ut ditt lånernummer og e-post eller mobilnummer og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-post eller på SMS til mobil. NB - Det er viktig å taste inn den epostadressen som ble oppgitt ved innmelding. Velger man å taste inn mobilnummeret sitt så skal det legges inn uten mellomrom. 

Du får oppgitt den nye PIN-koden og en engangskode som du må bekrefte innen 12 timer. Fyll inn disse på nettsida og trykk på "Fortsett". PIN-koden er nå oppdatert og du er logget inn.

Hvis du ikke husker lånenummeret ditt, ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10. Så sender vi ny pinkode til deg. 

Hvor lang er lånetiden på bøker?


Alle bøkene fra NLB har lånetid på 28 dager. Når lånetiden opphører, forsvinner boka fra Lydhør. Lån boka på nytt om du ønsker å lese den ferdig.  

Skolebøker du låner fra Statped har du til juli, altså ut skoleåret, selv om det står i Lydhør at lånet bare varer i noen uker.

Du kan finne korrekt forfallsdato for alle dine lån ved å logge deg inn på «Min side».

 

Hvorfor får jeg ikke avisen jeg abonnerer på?


Vi stopper inntil videre vårt tilbud av 49 lydaviser. Dermed vil ikke lenger abonnenter få avisene de abonnerer på. 

Tilbudet stanses fordi avisene har for lite innhold. Mesteparten av det redaksjonelle innholdet er bak betalingsmurer, og vi får bare tilgang til gratisartikler fra avisenes nettsider. Vi ønsker ikke lenger å tilby lånerne våre et så begrenset avisinnhold.  

Utlån av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen går som normalt. 

Hvorfor får jeg ikke opp aviser når jeg søker?


Vi stopper inntil videre vårt tilbud av 49 lydaviser. 

Tilbudet stanses fordi avisene har for lite innhold. Mesteparten av det redaksjonelle innholdet er bak betalingsmurer, og vi får bare tilgang til gratisartikler fra avisenes nettsider. Vi ønsker ikke lenger å tilby lånerne våre et så begrenset avisinnhold.  

Utlån av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen går som normalt. 

Hvordan spille av lydbøker?


Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appen Lydhør, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

Hva er NLBs låneregler?


  • NLBs bøker er kun til eget bruk. De må ikke kopieres eller distribueres videre. Lydbøkene er merket slik at de kan spores tilbake til deg som låner.
  • Ulovlig kopiering er straffbart og kan medføre at du mister retten til å låne fra NLB.
  • Lånetiden er 28 dager. Lån boka på nytt hvis du ønsker å forlenge lånetiden.
  • Når låneperioden er utløpt, skal bøkene kastes, eventuelt slettes om de er lastet ned. Følebøker og innbundne punktskriftbøker skal returneres til NLB.
  • Punktskriftbøker i hefteform beholdes av låner.
  • NLB lagrer din lånehistorikk. Ønsker du å slette historikken, kan du gjøre det i Min side. Les mer om personvern i NLB.
  • Gi oss beskjed om endringer i dine kontaktopplysninger, hvis du for eksempel flytter eller får ny e-postadresse.
  • Du har plikt til å gi oss beskjed dersom du ikke lenger har behov for tilrettelagte bøker og ikke oppfyller kravene for lånerett.

Hvordan låner jeg bøker selv i Min side?


I Min side (tidligere MappaMi) kan du selv låne bøker - døgnet rundt. Her får du full oversikt over dine lån, abonnement på aviser og tidsskrifter, reserveringer og mye mer.

Velg knappen "Logg inn" og fyll inn lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet.

Brukerveiledning - Min side

Feil i bok - hvor melder jeg fra?


Hvordan låne bøker i punktskrift?


Punktskriftbøker (blindeskrift) låner du i Min side eller ved å kontakte skranken. Bøkene sendes portofritt i posten. Punktbøker produsert etter 2010 leveres som hefter. Heftene skal ikke returneres. 

Innbundne bøker returneres til NLB etter endt lånetid.

Hvordan abonnere og låne aviser og tidsskrifter?


For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

NB! Vi stopper inntil videre vårt tilbud av 49 lydaviser. 

Utlån av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen går som normalt.

 

Jeg er minoritetsspråklig, kan jeg låne bøker hos NLB?


Nei, for å låne bøker hos NLB må du ha dokumenterte vansker med å lese trykt tekst på grunn av for eksempel dysleksi. Les mer om hva som gir lånerett. 

Kontakt oss

Det er valgfritt å sende lånernummer og PIN-kode, men det kan gjøre det enklere for oss å finne en løsning på ditt problem.