Kom i gang med lydbøker

Lytt til NLBs lydbøker på mobil, nettbrett, PC/Mac/Chromebook eller DAISY-spiller.

PC, ipad og iphone

Lydhør

Lydhørlogo

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett.

Du kan låne bøker direkte i Lydhør. Du kan også låne fra nettsidene våre. Bøker du låner på Min side kommer automatisk opp i Lydhør. Vi anbefaler at du laster ned bøkene i Lydhør.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om hvordan Lydhør fungerer.

PC, Mac og Chromebook

Trykk på Logg inn øverst til høyre for å logge deg inn på Min side. Logg inn med lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet - og du er klar til å låne bøker.

Velg selv om du vil laste nede eller strømme bøker.

Avspilleren Nettleserbok er inkludert i boka. Nettleserbok fungerer med nettleserne Chrome, Firefox og Opera, men støttes ikke av Explorer, Edge og Safari.

Les mer om avspilling på PC, Mac og Chromebook.

DAISY-spiller

Hvis du vil lytte til lydbøker på CD, bør du skaffe en DAISY-spiller. CD-er får du gratis tilsendt i posten av oss. Nyere DAISY-spillere kan kobles til Internett og gir mulighet til å strømme eller laste ned lydbøker.

DAISY-spillere er spesielt tilpasset synshemmede og er enkle å bruke. Spillerne gir mange muligheter for avspilling.

Les mer om DAISY-spillere.

Ønsker du boktips?

På NLBs nettsider kan du søke i hele boksamlingen og lytte til utdrag fra lydbøkene. Under Finn bøker får du anbefalinger og snarveier til populære kategorier og sjangre.

Du kan også kontakte oss på telefon eller e-post.