Kom i gang med lydbøker

Lytt til NLBs lydbøker på mobil eller nettbrett i Lydhør-appen, Maneno-appen, PC/Mac/Chromebook eller DAISY-spiller.

PC, ipad og iphone

Lydhør

Lydhør logo

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett.

Du kan låne bøker direkte i Lydhør. Du kan også låne fra nettsidene våre. Bøker du låner på Min side kommer automatisk opp i Lydhør. Vi anbefaler at du laster ned bøkene i Lydhør.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les hvordan du bruker Lydhør på iOS.
Les hvordan du bruker Lydhør på Android.

Maneno - leseappen for barn

Maneno app-ikon.

Maneno er en leseapp for mobil og nettbrett laget spesielt for barn med dysleksi og andre lesevansker.

Appen har et stort utvalg lydbøker og e-bøker i forskjellige sjangre og vanskelighetsgrader tilpasset hver enkelt låner. Lesestøtte og spillelementer gjør det enklere og mer motiverende å lese.

Maneno finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les hvordan du bruker appen Maneno.

PC, Mac og Chromebook

Trykk på Logg inn øverst til høyre for å logge deg inn på Min side. Logg inn med lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet - og du er klar til å låne bøker.

Velg selv om du vil laste nede eller strømme bøker.

Avspilleren Nettleserbok er inkludert i boka. Nettleserbok fungerer med nettleserne Chrome, Firefox og Opera, men støttes ikke av Explorer, Edge og Safari.

Les mer om avspilling på PC, Mac og Chromebook.

DAISY-spiller

Hvis du vil lytte til lydbøker på CD, bør du skaffe en DAISY-spiller. CD-er får du gratis tilsendt i posten av oss. Nyere DAISY-spillere kan kobles til Internett og gir mulighet til å strømme eller laste ned lydbøker.

DAISY-spillere er spesielt tilpasset synshemmede og er enkle å bruke. Spillerne gir mange muligheter for avspilling.

Les mer om DAISY-spillere.

Ønsker du boktips?

På NLBs nettsider kan du søke i hele boksamlingen og lytte til utdrag fra lydbøkene. Under Finn bøker får du anbefalinger og snarveier til populære kategorier og sjangre.

Du kan også kontakte oss på telefon 22 06 88 00 eller e-post nlb-utlaan@nb.no.