Slik bruker du Lydhør

Her finner du veiledning og tips til hvordan du lytter til lydbøker med Lydhør-appen.

Se video: Slik bruker du Lydhør-appen (3:22)

Logge inn

Logg inn med lånernummer og PIN-kode første gang du bruker appen.

Har du allerede lånt lydbøker, ser du disse i bokhyllen.

Menyen finner du øverst til venstre.

Hovedmenyen: Søk, kategorier, ønskeliste osv.

Låne bøker

Søk på tittel, forfatter, emne eller sjanger.

Ønsker du å avgrense søket, kan du bruke nettsidene våre. Her kan du avgrense på for eksempel språk eller bøker fra Statped. Bøker du låner i Min side blir også tilgjengelig i Lydhør.

Når du har funnet boka du vil låne, åpner du bokinfo ved å trykke på boka eller de tre prikkene.

Tre prikker åpner menyen

Lån boka, hør på utdrag eller sett boka på ønskelisten hvis du vil låne den senere. Dersom det er venteliste, kan du reservere boka.

Ønsker du boktips?

Velg Kategorier i menyen for å få lister over nye bøker sortert på alder og sjanger.

Bokhyllen

Når du har lånt boka havner den i bokhyllen.

Trykk på tilbake-knappen for å komme til bokhyllen. Hvis ikke bokhyllen oppdateres automatisk, sveip nedover for å oppdatere.

Visning av bøker

Du kan velge mellom gallerivisning eller listevisning øverst til høyre.

Gallerivisning
Gallerivisning

Laste ned bøker

Vi anbefaler at du laster ned bøker du låner. Da får du en mer stabil avspilling siden du ikke er avhengig av nettilgang.

På iOS-enheter må Lydhør være åpen mens nedlastingen pågår, hvis ikke settes nedlastingen på pause.

Ønsker du å blir varslet når boka er ferdig nedlastet? Slik endrer du varslinger under Innstillinger.

Slik laster du ned en bok:

• Hold fingeren på boka et øyeblikk eller trykk på de tre prikkene.
  • Velg Last ned. Bekreft at du ønsker å laste ned.
Trykk på de tre prikkene for å åpne meny

• Følg fremgangen ved å sveipe ned fra toppen av telefonen.
  • Når boka er lastet ned, endrer ikonet seg fra en grønn klode til en grønn pil.
Ikoner: Grønn pil og klode
Grønn pil viser at boka er lastet ned.

Lytte til bøker

Åpne boka og trykk på spill av-knappen nederst i appen.

Her finner du informasjon om bokas lengde og hvor langt du har kommet i boka.

Navigere i boka

Navigeringslinja nederst

Flytt deg fram eller tilbake i boka ved å trykke på Overskrifter. Velg om du vil navigere etter overskrifter, nivåer, setninger, 30 sekunder eller 2 minutter.

Trykk deretter på pilene fram eller tilbake.

Enkel navigering er standard i Lydhør. Du kan velge Klikkesoner ved å gå inn på Innstillinger. Det er ikke Daisy-navigering i denne versjonen av Lydhør.

Endre lesehastighet

Ikon for lesehastighet

Klikk på knappen på midten øverst i appen for å endre lesehastighet. Du kan øke eller redusere lesehastigheten.

Sovemodus

Sovemodus-ikon

Sovemodus når du enten fra hovedmenyen eller direkte fra boka ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre.

Du kan stille inn på 15, 30, 45 eller 60 minutter. Trykk Start når du har valgt tid. Da stopper boka automatisk etter angitt tid.

Lage bokmerker

Bokmerke-ikon

Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i boka og velg Legg til bokmerker.

Du kan skrive eller lese inn dine egne bokmerker. Trykk på Arkiver.

For å finne igjen bokmerkene, gå til nivåer (listeikon øverst til høyre). Velg deretter Bokmerker nederst til høyre. NB! Trykk på det runde i-ikonet til høyre på notatlinja for å se eller høre notatet.

Lydbok med tekst

Hvis boka er produsert som en lydbok med tekst, kan du se tekst og illustrasjoner samtidig som du lytter.

Du kan også søke etter tekst i boka. Trykk på de tre små prikkene øverst til høyre og velg Søk i teksten.

Returnere boka

Boka forsvinner fra Lydhør når lånetiden er ute. Vi anbefaler likevel at du returnerer boka når du har lest den ferdig. Slik vil køen gå raskere for populære bøker.

Gå på bokhyllen, trykk på de tre prikkene på boka du ønsker å returnere. Velg Returner og deretter Bekreft.

Innstillinger

Artboard 1tannhjul_hvit

Innstillinger når du enten fra hovedmenyen eller direkte fra boka ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre.

Under innstillinger kan du endre:

• sortering av bøker i bokhylla
  • leseinnstillinger i boka (navigering, skriftstørrelse og -type, linjeavstand og fargetema)
  • bruk av mobildata ved nedlasting

Andre bøker

Mappeikon for andre bøker

Du kan importere andre bøker til Lydhør. Det kan være fra en CD-plate som du har fått tak i et annet sted. Disse vil legge seg under Andre bøker i hovedmenyen. Se veiledning for hvordan du kan overføre bøker fra CD til Lydhør.