Slik bruker du e-bøker på Kindle og PocketBook

Her finner du veiledning til hvordan du får e-bøker fra NLB til din Kindle eller PocketBook.

For å overføre e-bøker til ditt lesebrett, må du gjennom tre steg:

1. Lagre e-posten til Kindle/Pocketbook på Min side.
  2. Godkjenn avsender-adressen til NLB hos Kindle eller Pocketbook.
  3. Velg "Til Kindle/PocketBook" på Min side for å sende e-boka direkte til lesebrettet.

Lese e-bøker på Kindle

Velg Til Kindle/PocketBook på Min side for å sende e-boka direkte til lesebrettet.

Husk at du allerede må ha lagt inn din Kindle e-postadresse under Låneropplysninger på Min side.

Finn og legg til Kindle e-postadressen slik:

1. Gå til https://www.amazon.com/myk og logg inn med din Amazon-konto.
  2. Velg "Preferences".
  3. Scroll ned til "Personal Document Settings".
  4. Finn e-postadressen til din Kindle-enhet under Send-to-Kindle E-Mail Settings.
  5. For å kunne sende e-bøker fra NLB til din Kindle, må du tillate dette. Legg til "@nb.no" i feltet "Approved Personal Document E-mail List".

Dersom du ikke finner knappen Til Kindle/PocketBook, betyr det at boka er større enn 50MB. Da er den for stor til å sendes på e-post. I slike tilfeller velger du Last ned EPUB og henter EPUB'en inn i enheten din.

Lese e-bøker på PocketBook

Velg Til Kindle/PocketBook på Min side for å sende e-boka direkte til lesebrettet.

Husk at du allerede må ha lagt inn din Kindle e-postadresse under Låneropplysninger på Min side.

Finn og legg til Pocketbook e-postadressen slik:

1. Åpne Pocketbook lesebrettet. Gå til «Innstillinger» - «Kontoer og synkronisering» - «Send til Pocketbook».
  2. Her finner du din Pocketbook e-post. Hvis du ikke er registrert, velg «Logg inn» og følg instruksjonene for å registrere din e-post.
  3. Tjenesten blir aktivert og du mottar en bekreftelse via e-post. E-postadressen til din PocketBook står i denne e-posten.
  4. Legg til e-postadressen til Pocketbook på Min side
  5. Første gang du overfører en e-bok fra NLB til din Pocketbook så vil Pocketbook sende deg en epost hvor de informerer om at denne adressen: "@nb.no" forsøker å levere en e-bok til deg. Her må du godta at denne adressen kan levere bøker. (Første overføring vil ikke bli mottatt fordi avsender adressen ikke var oppført som godkjent avsender, derfor må du sende den på nytt etter godkjenningen.)

Du er nå klar for å sende e-bøker fra Min side til Kindle og Pocketbook!