Gå rett til innhold

Lån bøker fra andre bibliotek og land

Visste du at NLB-lånere kan låne bøker fra andre bibliotek og land via oss? Her forteller vi deg hva du får tilgang til og hvordan du gjør det.

Bokhyller med rekker av bøker
Leseglad og klar for større utvalg? Sjekk ut boksamlingene hos andre bibliotek som du får tilgang til via NLB! (Foto: Shutterstock)

NLB har felles utlånsløsning med Statped og KABB, og vi samarbeider med søsterbibliotek i andre land. For deg som låner betyr det flere bøker å velge mellom, til skole, studier og fritidslesing.

Statped skolelydbok

Lån skolelydbøker fra 1. til 13. klasse direkte fra NLB. Søk og lån i appen Lydhør eller på Min side. Les om skolelydbøker hos Statped

KABB – Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte

Fra KABB kan du låne lydbøker med kristent innhold. Alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker kan melde seg inn hos KABB og låne gratis fra NLBs bokbase. Les om KABB.

Bli låner hos NOTA i Danmark

Som låner hos NLB kan du også bli låner hos NOTA - Danmarks Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. NOTA har en allsidig samling med bøker på lyd og i punktskrift. De har flest bøker på dansk, men har også andre språk. Les mer om NOTA.

Kontakt NLB for å få attestert skjemaet ved innmelding hos NOTA.

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM - Myndigheten för tillgängliga medier. Lydbøkene fra MTM kommer bare på CD (DAISY-format) og kan ikke strømmes eller lastes ned.

MTM har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og andre språk. De har en stor samling studielitteratur.

Søk etter bøker fra MTM og kontakt NLB hvis du finner titler du vil låne.

Kontakt studenttjenesten hvis det gjelder studielitteratur.

Bli medlem i Bookshare

NLB-lånere kan bli medlem i det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Da får du tilgang til ca. 630 000 e-boktitler med syntetisk tale, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. NLB betaler medlemsavgift og hjelper til ved registrering.

Slik blir du medlem hos Bookshare.

 

Publisert: 06. april, 2021, sist endret: 07. april, 2021